Eesti purjetajad jäid napilt olümpiapiletist ilma

Postimees Sport
Copy
Juuso Roihu - Henri Roihu.
Juuso Roihu - Henri Roihu. Foto: Maria Veessaar

Täna lõppes Lanzarote International Regatta, mis oli olümpiaklassi 49er viimane Tokyo olümpia kvalifikatsioonivõistlus Euroopa riikidele. Euroopa ainsale saadaval olnud olümpiakohale kvalifitseerus Iirimaa ning Eesti paatkond Juuso Roihu - Henri Roihu jäi Belgia ja Itaalia järel kolmandana olümpiakohast ilma.

Juuso Roihu kokkuvõte regatist: «Regatt koosnes kolmest kvalifikatsiooni- ja finaalsõitude päevast. Vorm oli meil hea, sest saime kevadel planeeritult trenni teha. Esimesel kvalifikatsioonipäeval oli meil ärev olukord, kus inglased meie vastu protestisid. Tegemist oli piiripealse olukorraga ja meid diskvalifitseeriti selles sõidus. Selle tulemusena me kuldlaevastikku olümpiakonkurentsi ei pääsenud ning pidime jätkama hõbelaevastikus. Hõbelaevastikus näitasime korralikku minekut ja võistluse teise poolega võib igati rahule jääda. Olümpiakohtadele käis meil võitlus põhiliselt Iiri, Belgia ja Itaalia paatkondadega ning soovime õnne Iirimaa paatkonnale, kellel õnnestus regatt väga hästi ja teenisid olümpiakoha.»

Henri Roihu lisas järgmist: «Meil on viimastel võistlustel olnud tavaks võidelda 25. koha lähistel ja nii nagu eelmise aasta Euroopa meistrivõistlustel nii ka siin jäime ühe punktiga kuldlaevastiku ukse taha. Hõbelaevastikus suutsime konkurente kindlalt edestada.»

Treener Maria Veessaare kommentaar: «Oleme viis aastat treeninud poistega 49er-klassis ja areng on toimunud igal aastal nii kiires tempos kui võimalik säärastes oludes. Selle talve ettevalmistus läks nii nagu me lootsime, saime konkurentidega treenida ja võistelda Vilamouras. Siia oli tulnud seitse tugevat Euroopa riiki, kes veel ei olnud saanud olümpiapääset. Mõned neist olid meist siiski tugevamad ja oleksime pidanud jõudma esikolmikusse, et olümpiakoht teenida. See ei olnud meile siin veel jõukohane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles