Liidrid vedasid Pärnu Tartus kindlale võidule

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tartu mängija Robin Kivi proovimas mööduda Kristjan Kangurist (paremal).
Tartu mängija Robin Kivi proovimas mööduda Kristjan Kangurist (paremal). Foto: Diana Jesin / TÜASK

Eesti-Läti ühisliigas läksid omavahel Tartu Ülikooli spordihoones vastamisi kohalik Tartu ja neile külla sõitnud Pärnu Sadam. Teisel poolajal selgelt teise käigu sisse lülitanud külalised võtsid lõpuks 89:77 võidu.

Turniiritabelit vaadates, läksid Tartus omavahel vastamisi Eesti teine ja kuues meeskond. Pärnu oli enne tänast suutnud koguda 22 võitu ja kaheksa kaotust, Tartu seevastu maitsnud võidurõõmu 10 korda ja kaotanud 19 lahingut.

Mänguks olid selgelt paremini valmis külalised, kes kohe 12:0 spurdiga Tartul häirekellad lööma pani. Edasi suutis ka kodumeeskond paremini mängu sisse elada ja veerandi viimastel minutitel jõuti ka viigini.

Avapoolaeg kulges terviklikult üsna võrdsete lahinguna ning kumbki otsustavat spurti ei suutnud sooritada. Riietusruumi mindi Pärnu 5-punktilises eduseisus.

Pärast poolajapausi pani Pärnu selgelt järgmise käigu sisse ning see väljendus ka tablool. Peagi haarati kahekohaline eduseis, mida enam mängu vältel käest ei antudki. Lõpusireeni kõlades olid tablool Pärnu 89:77 võidunumbrid.

Pärnu võidu eest hoolitsesid võistkonna liidrid. Mihkel Kirvese arvele kanti parimana 20 punkti, 13 lauapalli ja viis korvisöötu. Märt Rosenthal viskas 18 punkti ja andis seitse korvisöötu. Robert Valge arvele kogunes samuti 18 punkti ning Lauris Blaus viskas 14 silma. Pärnu poolel ei teinud kaasa nende soomlasest mängujuht Edon Maxhuni.

Tartu kasuks tõid Robin Kivi ja Charles Barton võrdselt 17 punkti, Oliver Suurorg lisas 11 ja Emmanuel Wembi 10 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles