Vips ebaõnnest Bahreinis: see kõik muutub juba naeruväärseks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jüri Vips (esiplaanil).
Jüri Vips (esiplaanil). Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Eesti vormelisõitja Jüri Vipsi jaoks on F2 hooaja avaetapp Bahreinis olnud kõike muud kui positiivne. Suurepärased tulemused on rikkunud kohtunike raske otsus kvalifikatsioonis ja tehnilised mured võidusõidus. 

Vips alustas tegelikult Bahreini nädalavahetus korralikult, kui saavutas kvalifikatsioonis viienda koha. See andnuks hea stardipositsiooni nii laupäevases avasprindis kui ka pühapäevases põhisõidus. Kahjuks tuli peagi kohtunike otsus, kus teatati, et Vipsi vormel pole reeglitepärane ja eestlase tulemus tühistatakse.

Sellest hoolimata oli Vips täna võtmas F2-s oma esimest etapivõitu, kuid nüüd segas teda käigukasti purunemine. «Ma ei tea, millega olen ära teeninud sellise ebaõnne, mis sel nädalavahetusel minuga kaasas käib. Kõik muutub juba naeruväärseks. Esmalt diskvalifitseeriti meid viiendalt kohalt ajasõidus asja tõttu, mis muutis meid aeglasemaks, aga reeglid on reeglid,» alustas Vips sõnavõttu sotsiaalmeedias.

«Alustasin esimest võistlust täna viimaselt kohalt ja lõpetasin kümnendana. See oli ka eesmärk, sest nõnda sain õhtuses teises sõidus esikohalt lähte. Seal olin teisel kohal ja juba positsioonil, kus kerge võit käe ulatuses. Minu kasuks rääkis meeletu rehvivaliku eelis, kuid pidin hoopis tehnilise rikke tõttu katkestama. Tegemist oli käigukasti probleemiga, mis ei lasknud mul käike alla vahetada,» kirjeldas Vips.

Bahreinis on sel nädalavahetusel sõita veel üks osavõistlus. Tegemist on põhisõiduga, kus eestlasel tuleb jällegi kvalifikatsiooni diskvalifitseerimise tõttu alustada viimaselt kohalt. «Hoian endiselt pea püsti ja annan endast homme kõik,» lõpetas Vips motiveeritult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles