Video ⟩ UFC raskekaalu tiitlimatš lõppes karmi nokaudiga

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Francis Ngannou (paremal) lõi Stipe Miocic teises raundis nokauti.
Francis Ngannou (paremal) lõi Stipe Miocic teises raundis nokauti. Foto: Jeff Bottari/USA TODAY Sports/Scanpix

34-aastane Kameruni võitleja Francis Ngannou tõusis uueks UFC raskekaalu tšempioniks, kui alistas teise raundi nokaudiga Stipe Miocici.

Ngannou on viimased kolm aastat olnud hirmkõvas hoos. Tema eelmised neli võitu tulid kõik esimeses raundis. Seekord läks veidi kaugem, ent võit oli sellest hoolimata veenev.

Ngannou on varem tiitli peale võidelnud korra. See matš toimus 2018. aastal ning siis oli tema vastaseks samuti Miocic. Toona kestis matš viis raundi ning kohtunike häältega teenis võidu Miocic.

Matši järel sõnas Ngannou, et üks suur eesmärk on nüüd täidetud. Ta rõhutas, et oleks tšempioniks saanud ilmselt varemgi, kuid talle pole tiitlimatši võimaldatud. «Ma ei tea, kas mul on piisavalt sõnavara, et seda tunnet kirjeldada, aga see on imeline. Kuigi olen matše võitnud, oli minu sees miskit, mida ma polnud veel välja lasknud. See oli nagu lubadus, mille noorena endale andsin. Tahtsin kahtlejatele tõestada, et see pole minu süü. Mul lihtsalt pole olnud võimalust,» lausus Ngannou.

Järgmisena kohtub Ngannou ilmselt UFC kergraskekaalu tšempioni Jon Jonesiga, kes astub kaaluklassi võrra üles. «Minu hinnangul on Jon Jones läbi aegade parim vabavõitleja. Et ta raskemasse kaaluklassi tuleb, on ainult hea asi. Kindlasti on see mulle väljakutse, mille meeleldi vastu võtan. See matš tuleb minu CV-le ainult kasuks,» lausus Ngannou.

Värske raskekaalu tšempion on karjääri jooksul pidanud 19 profimatši. Võite on tal 16, millest 12 tulid nokaudiga ja neli alistusega. Kõik kolm kaotust on ta saanud aga kohtunike otsuse järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles