Skandaalne F1 sõitja rikkus debüüdil härrasmeeste kokkulepet (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Nikita Mazepin tegi kvalifikatsioonis spinni ja rikkus Sebastian Vetteli kiire ringi.
Nikita Mazepin tegi kvalifikatsioonis spinni ja rikkus Sebastian Vetteli kiire ringi. Foto: Hasan Bratic via www.imago-images.de/imago images/Nordphoto

Venemaa vormelipiloot Nikita Mazepin (Haas) teenis skandaali tõttu juba enne F1 debüüti palju tähelepanu. Eile räägiti temast taas negatiivsel foonil, sest 22-aastane sõitja rikkus vormel 1 kirjutamata reeglit.

Eile sõideti Bahreinis vormel 1 hooaja esimene kvalifikatsioon. Esimese sessiooni lõpus hakkas paljudel sõitjatel kiire ning nad läksid samal ajal rajale. Hea tava järgi tuleb kvalifikatsiooni soojendusringil eessõitjaga jätta piisavalt suur vahe, et mitte jõuda talle kiirel ringil ebasobival hetkel ohtlikult lähedale.  

Teine kirjutamata reegel ütleb, et soojendusringi lõpus ei tohi konkurendist mööda sõita, sest see võib tekitada omamoodi kaose ja rikkuda mõlema sõidud. Aeg-ajalt seda reeglit siiski rikutakse. Mõni arvab, et tema konkurent on liiga aeglane või on kvalifikatsioonis jäänud liiga vähe aega, et kellegi teise järel oodata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles