Keenia MM-ralli sai tagasilöögi, kuid korraldajad jäid optimistlikuks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Safari ralli 2019. aastal.
Safari ralli 2019. aastal. Foto: TONY KARUMBA/AFP

Keenia MM-ralli ärajäämise kohta on kõlakaid liikunud siit ja sealt, kuid võistluste korraldaja on need alati ümber lükanud. Sel nädalal kehtestati Keenias uued koroonapiirangud, kuid Keenia mootorispordiliit on Safari ralli osas jätkuvalt optimistlik.

Keenia president Uhuru Kenyatta teatas reedel uutest koroonapiirangutest, mille hulka kuulub ka spordivõistluste korraldamise keeld. Nii tuli ka Keenia mootorispordiliidul kodune hooaeg pausile panna. Näiteks pidanuks sel nädalvahetusel toimuma Keenia autoralli meistrivõistluste etapp, kuid see lükkus määramata ajaks edasi.

Piirangud on seadnud kahtluse alla kogu ülejäänud hooaja. Aprilli lõpus peaks Keenias Aafrika meistrivõistluste raames toimuma Ekvaatori ralli, mida peetakse seal pea sama oluliseks nagu Safari rallit. Kusjuures mõned Ekvaatori ja Safari ralli kiiruskatsed kattuvad.

«Ekvaatori ralli üle peame nõu järgmisel nädalal. Siis teeme otsuse ja anname sellest ka teada,» lausus Keenia mootorispordiliidu president Phineas Kimathi.

Safari ehk Keenia MM-ralli on planeeritud 24. – 27. juunile. Võistlusteni on veel kolm kuud, mistõttu püsib kohalikel meestel lootus. «Oleme optimistlikud, et saame pandeemiast jagu ning meil lubatakse Safari rallit korraldada. Jääme rahulikuks ja ootame olukorra normaliseerumist,» ütles Kimathi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles