Leedu viievõistlejal ei lubata Londoni olümpial Venemaad esindada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donata Rimsaite
Donata Rimsaite Foto: SCANPIX

Leedu olümpiakomitee ei luba kodakondsust vahetanud moodsal viievõistlejal Donata Rimsaitel tänavusel Londoni olümpial Venemaa eest võistelda.

Eile 24-aastaseks saanud Rimsaite lahkus Leedust 2010. aastal ning abiellus vahepeal Venemaa sportlasega ja võttis ka Venemaa kodakondsuse ja on alates 2011. aastast võistelnud Venemaa lipu all, vahendab Yahoo.

Rimsaite kuulus 2008. aasta Pekingi olümpial Leedu koondisesse ning võitis 2010. aasta maailmameistrivõistlustel hõbemedali.
Leedu olümpiakomitee aga teatas, et tuginedes reeglitele, ei luba nad Rimsaitel Londonis Venemaa eest võistelda.

Reeglites on kirjas, et kui sportlane vahetab kodakondsust, võib ta küll võistelda maailmameistrivõistlustel ja Euroopa meistrivõistlustel, kuid mitte olümpiamängudel. Uut koduriiki saab olümpial esindada alles kolm aastat pärast kodakondsuse vahetamist või eriloal.

Rimsaite aga eriluba ei saanud, olümpiakomitee 57 liikmest andis oma vastuhääle 49. «Leedu olümpiakomitee ei luba tal Londoni olümpial osaleda. Ta on selle teekonna ise valinud,» sõnas olümpiakomitee president Arturas Poviliunas.

Rimsaite sõnas Leedu meediale, et lahkus Leedust isiklikel põhjustel ning ka seetõttu, et tal on Venemaal paremad treenimisvõimalused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles