Karjääri lõpetanud Mäkäräinen lahkus Soome murdmaasuusatamise meistrivõistlustelt sirge seljaga

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Endine laskesuusataja Kaisa Mäkäräinen võistles täna murdmaasuusatamise Soome meistrivõistlustel 30 km vabatehnikas ning teenis viienda koha.

38-aastane Mäkäräinen lõpetas aasta tagasi profisportlase karjääri, ent on end jätkuvalt vormis hoidnud. Nüüd avanes tal võimalus seda vormi Soome meistrivõistlustel testida.

«Võistlus oli raske, kuid suutsin auga ellu jääda. Mul olid võrreldes Riitta-Liisa Roponeniga nii palju halvemad suusad. Umbes seitse kilomeetrit töötasid suusad hästi, kuid siis hakkasid kinni jääma. Sama probleem oli ka teistel, kuid sain enda suuski vaid Riittaga võrrelda,» lausus Mäkäräinen.

Soome meistriks kroonitigi Riitta-Liisa Roponen, hõbeda võitis Anne Kyllönen (+29,9) ning pronksi Krista Pärmäkoski (+1.36,7). Viiendana lõpetanud Mäkäräinen kaotas võitjale 1.49,7. Tema ette jäi veel neljandaks tulnud Johanna Matintalo (+1.36,7).

«Meil oli viimasel tõusul vahe Johanna Matintaloga vaid kolm sekundit, kuid finišis juba 13 sekundit. Ma arvan, et see räägib nii mõndagi,» viitas ta taas kehvadele suuskadele, ent lisas, et tegi kõigest hoolimata igati korraliku võistluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles