Hispaania tuuri ootamatused: üks eestlane kukkus, teinegi elas lõpu eel üle äreva hetke

Postimees Sport
Copy
Janika Lõiv neljandal etapil.
Janika Lõiv neljandal etapil. Foto: Mediterranean Epic

Janika Lõiv (Hawaii Express) ja Greete Steinburg sõitsid täna Hispaanias 4-päevast SHC (Hors cat) kategooria maastikuratta tuuri Mediterranean Epic viimase etapi (48km). 

Lõiv lõpetas viimase etapi kaheksandal kohal, Steinburg oli sunnitud tänase sõidu kukkumise tõttu katkestama. Tänase etapi esikolmik kuulus itaallannadele: Martina Berta, Eva Lechner ja naiste maratoni maailmameister Chiara Teocci.

Kokkuvõttes võitis Šveitsi rattur Ramona Forchini, teine oli Chiara Teocci ja kolmas Martina Berta, Lõivu nime leiab lõpuprotokollis seitsmendalt realt. 

«Sõidu algus oli sarnane esimese päeva proloogile. Suutsin liidritega sõita esimese mäe otsa (u 10 km), seejärel tuli esimene tehniline laskumine ning itaallannade nelik pani eest minema. Ramona Forchini, Nina Benz, Ariane Luthi ja mina jäime järgmisesse gruppi,» alustas Lõiv tänase sõidu kirjeldamist.

«Tehnilisel laskumisel suutsid nad kahjuks kolmekesi mul eest vaikselt ära sõita. Edasi sõitsin oma sõitu ja tegin korraks joogipunktis peatuse, sest käiguvahetaja vahele oli oks jäänud ja seetõttu ei saanud käike vahetada. Õnneks sain abi ja sõit läks edasi.

25ndaks kilomeetriks (raja kõige kõrgema mäe otsa jõudes) olin kätte saanud Benzi ja Luthi. Järgmisel, tuuri kõige tehnilisemal laskumisel kärises vahe aga jälle suureks. Pidin meeste taga veel lisaks maha tulema ning jooksma. Laskumisest alla jõudes oli viimased 20 km justkui eraldistart, palju kergelt langevat kruusa ja asfalti.

Andsin endast kõik, et eesolevaid püüda, aga kahjuks ei olnud see piisav, sest olin vastutuules ning laial kruusateel täiesti üksi. Vaid üks mees istus mu taga tuules ning keeldus vedama tulemast. Umbes 4 km enne lõppu oli veel lisaks uus «maasikas» (väga lühike ja tehniline laskumine) pandud. Üritasin küll rahulikult ning kindlapeale sõita, aga üks puu sattus ikka ette. Jäin küll püsti, aga sain korraliku ehmatuse,» sõnas Lõiv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles