Video ⟩ Selveri vastu juba korra rongi alt välja tulnud saarlased lubavad: asjad on läbi alles siis, kui need on läbi

Postimees Sport
Copy

Kuivõrd võrkpallis selgitatakse Eesti meister tänavune kõigest kahe võiduni peetavas seerias, on Tartu Bigbank juba ühe käega karikast kinni võtnud. Nimelt suudeti täna kodusaalis alistada Saaremaa kindlalt 3:0 (27:25, 25:14, 25:16).

Nii Saaremaa kui ka Tartu mängumehed leidsid pärast kohtumist, et määravaks sai esimese geimi lõpp, kus külalistel oli kasutada küll geimpall, kuid seda ei realiseeritud. Seejärel asus servijoone taha aga Albert Hurt, kes ässpallingutega geimi hoopis Tartu kasuks kallutas.  

«Esimene geim oli finaalile omane: palju vigu ja sellist kompamist. Meil oli seal võimalusi, kahju, et nii läks. Pärast seda me kustusime,» leidis Saaremaa nurgaründaja Rauno Tamme. «Tegime seal paar lihtsalt viga ning nemad said kaks head servi: õnn oli nende poolel.»

Tartu meeskond sai finaaliseeriale vastu minna puhanuna ning heade trennide pealt. Saaremaa seevastu on vahepeal olnud eneseisolatsioonis ning pidanud seejärel kaks tulist poolfinaalkohtumist Tallinna Selveriga, millest viimane toimus alles reedel. Kas see oli täna kuidagi ka jalgades ja kätes ning mõjutas mängu?

«Ei taha selle taha pugeda,» lausus Tamme. «Vahet pole, kas mängime kolm päeva jutti, üle päeva või üle nädala. Andsime endast parima, aga kahjuks sellest ei piisanud.»

Avakohtumise kõige ärevam moment juhtus kolmanda geimi alguses, kui Hindrek Pulk vigastas hüppeliigest. Kui tõsiseks trauma osutub, ei tea veel keegi, kuid omal jalal diagonaalründaja täna platsilt ei lahkunud. 

Hindrek Pulga vigastus:

Pulgata läheb Saaremaal kindlasti raskeks, et Tartule vastu saada, kuid Tamme kinnitas, et niisama nad midagi kodusaalis ära anda ei kavatse: «Nagu eelmine seeria näitas, siis midagi pole veel läbi. Kui asjad on läbi, siis on läbi.»

Tartu mehed on sellega aga arvestanud. «Saarlased tulevad kodusaalis vähe kõvemini peale. Nad saavad puhkepäeva ja annavad kindlasti lahingu,» sõnas Märt Tammearu, kes oli täna Bigbanki üks resultatiivsemaid. «Oma mänguga võib tõesti rahule jääda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles