Video ⟩ MotoGP sarjas püstitati vinge kiirusrekord

Postimees Sport
Copy
Johann Zarco.
Johann Zarco. Foto: KARIM JAAFAR/AFP/Scanpix

MotoGP avaetapil Kataris sõideti nädalavahetusel uus kiirusrekord, kui prantslane Johann Zarco ületas kvalifikatsioonis esmakordselt 360 km/h piiri. Võistlussõidus suutis Yamahal kihutanud Maverick Vinales lõpetada Ducatide ülemvõimu.

Uue tippkiiruse rekordi püstitanud Zarco sõitis 362,4 km/h ja purustas sellega 2019. aastast kehtinud Andrea Dovizioso rekordi, mis oli 5,7 km/h aeglasem.

Pühapäeval toimunud võistlussõidu võitis hispaanlane Vinales, kes lõpetas kahel viimasel hooajal Kataris võidutsenud Ducati ülemvõimu. Teisena lõpetas laupäeval uue kiirusrekordi sõitnud Zarco (+1,092), kolmas oli itaallane Francesco Bagnaia (1,129), mõlemad mehed kasutasid Ducati mootorrattaid.

Poodiumilt jäi napilt välja valitsev maailmameister Joan Mir. Suzukit taltsutanud hispaanlane alustas kümnendalt kohalt ning viimase ringi 15. kurvis suutis ta tõusta teiseks. Viimases kurvis kandus ta rajalt välja ning finišisirgel pääsesid temast mööda Zarco ja Bagnaia.

MotoGP järgmine etapp sõidetakse järgmisel nädalavahetusel samuti Losaili ringrajal, kuid kannab Katari GP asemel Doha Grand Prix nimetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles