Ekskalevlane murdis Hiinas rekorditeraamatusse ja tegi karjääri ühe säravama esituse

Postimees Sport
Copy
Arnett Moultrie (vasakul).
Arnett Moultrie (vasakul). Foto: Meng Yongmin/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kaks hooaega tagasi BC Kalev/Cramo eest säranud ameeriklane Arnett Moultrie mängib teist hooaeg Hiina korvpalli kõrgliigas ja tegi läinud ööl Nanjingi Monkey Kingsi eest karjääri ühe säravama esituse.

30-aastane suur äär viskas Nanjingi 105:93 võidumängus Jiangsu Dragonsi vastu 37 punkti, võttis 34(!) lauapalli ning rassis väljakul 44 minutit. Ühtlasi tehti Moultrie vastu 19 viga.

Moultriest sai kahekas mängija, kes on suutnud Hiina kõrgliiga ajaloos visata ühes mängus üle 30 punkti ja noppida üle 30 lauapalli. Uskumatud 37 lauapalli on ühtlasi Hiina meistriliiga uus rekord.

Hiina liigas on ameeriklastele pandud suured ootused ja nii ei olnud Moultrie oma 37 punktiga üleplatsimees, vaid selleks kerkis 47 silma visanud 28-aastane Dez Wells.

Punktitabelis on mõlemad meeskonnad aga tabeli viimases pooles, Moultrie koduklubi Nanjing teenis alles hooaja kaheksanda võidu ning tõusis viimaselt kohalt 18. positsioonile, punase laterna rolli võttis üle nende vastane Jiangsu Dragons.

Moultrie on Hiinas varasemalt ka rohkem punkte visanud, näiteks eelmise aasta detsembris toimunud kohtumises jäi ameeriklase arvele koguni 49 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles