Eckhoff selgitas, miks on treeningkava menstruatsioonitsükliga harmooniasse viimine oluline

Postimees Sport
Copy
Tiril Eckhoff.
Tiril Eckhoff. Foto: ANDERS WIKLUND/TT/via REUTERS

30-aastane laskesuusataja Tiril Eckhoff lõpetas just oma elu kõige edukama hooaja. Nüüd avaldas ta saladuse, mis aitas tal treeningutest rohkem välja pigistada.

Eckhoff oli tänavusel hooajal pidurtamatus hoos ja võttis MK-sarja üldvõidu ning noppis Pokljuka MMilt neli kuldmedalit, ühe hõbeda ja ühe pronksi.

Nüüd avaldas ta, et saladuseks on treeningkava, mis on viidud harmooniasse tema menstruatsioonitsükliga. «Treeningkava on täielikult kohandatud minu ja minu menstruatsioonitsükliga, nii et see on individuaalsem. Osadel päevadel suudab mu keha lisada lihasmassi kergemini ja tunnen ennast erksamalt ning tuju on parem,» seletas Eckhoff väljaandele VG.

«On selge, et osadel päevadel tunned ennast eriti väsinuna või vastupidiselt just heas vormis. Minu jaoks oli see kui ilmutus,» lisas ta.

Ta jõudis sellise treeningkavani läbi Norra koondise peatreeneri Patrick Obereggeri, kes on pikalt teinud koostööd Itaalia laskesuusatajatega.

«Itaalias tehti naiste jõutreeningus samme edasi, kui nad hakkasid kohandama treeningkava menstruatsioonitsükli järgi. Norra treenerid olid küll natuke skeptilised, aga ma tahtsin seda proovida ja näha, kas see töötab,» lõpetas Eckhoff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles