Alonso tagasitulekuvõistluse rikkus võileivapaber

Christopher Krutto
Copy
Fernando Alonso hooaeg sai õnnetu alguse.
Fernando Alonso hooaeg sai õnnetu alguse. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Kahekordne vormel 1 sarja maailmameister Fernando Alonso tegi möödunud nädalavahetusel pärast kaheaastast pausi Bahreinis Alpine (endise nimega Renault) roolis oma tagasitulekuvõistluse, kuid lõppu tal ei õnnestunud jõuda.

 

Alonso oli hooaja avavõistlusel sõitmas koha peale esikümnes, kuid pidi lõpuks ülekuumenenud pidurite tõttu katkestama. Lisaks sellele oli ta võistluse käigus vaevelnud akuprobleemiga.

Pärast sõitu tehtud analüüsis avastas meeskond, et piduriprobleemid olid tekkinud võileivapakendi tõttu, mis oli Alonso auto pidurikanalisse kinni jäänud.

«Pärast esimest boksipeatust oli meil väike probleem, mille tõttu pidime auto jõudlust vähendama. Pärast teist peatust jäi võileivapaber Fernando auto tagumisse pidurikanalisse kinni,» seletas tiimi tegevdirektor Autosportile.

«Seetõttu tõusid temperatuurid väga kõrgeks ja see põhjustas pidurisüsteemile vigastusi. Otsustasime turvalisuse huvides võistluse pooleli jätta. Võttes arvesse, kui tugev ta tundus, siis see oli Fernando jaoks väga õnnetu esimene sõit,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles