Miks ei võistle naissuusatajad meestega samadel distantsidel? «Imelik, et peame selle nimel üldse võitlema» (1)

Christopher Krutto
Copy
Frida Karlsson.
Frida Karlsson. Foto: Philipp Guelland/Epa/Scanpix

Murdmaasuusatamises läbivad mehed pikemaid distantse kui naised, kuid mitme sportlase sõnul ei tohiks see nii olla.

Falunis peetud Rootsi meistrivõistlustel läbisid mehed ja naised sama pikad distantsid ja paljude sõnul peaks see nii olema ka MK-sarjas ja tiitlivõistlustel, kus traditsiooniliselt on mehed sõitnud pikemaid distantse.

«See on täiesti haige, kui hakkad selle peale mõtlema. Imelik, et peame üldse selle nimel võitlema. See peaks olema ilmselge,» sõnas näiteks Frida Karlsson Aftonbladetile.

Rootsi murdmaasuusakoondise peatreener Anders Byström kuulas oma sportlasi ja oli rahul, et Falunis sellise formaadi kasuks otsustati. «See on suure suusariigi jaoks väike avaldus, et teeme seda Rootsi meistrivõistlustel,» rääkis ta.

Byströmi sõnul kogunevad Rahvusvahelise suusaliidu FISi ametnikud kevadel koosolekule, kus ka see teema võiks laual olla. «Ma arvan, et FIS peab seda arutama. See on midagi, mida peame kõikide riikidega juurdlema. Tore, et see teema päevavalgust nägi,» lisas rootslane.

FISis murdmaasuusatamise komiteed juhtiv norrakas Vegard Ulvang tunnistas, et toetab rootslasi. «Neil on minu täielik tugi ja aeg on õige. See probleem on liiga kaua olnud ilma tähelepanuta. Tore, et Rootsi naised selle probleemi tõstatasid,» vahendas tema sõnu NTB.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles