Venelased ei välista, et pakuvad EMile tulevatele välisfännidele koroonavaktsiini

Christopher Krutto
Copy
2018. aasta jalgpalli MMi ajal täitusid Peterburi tänavad fännidega ja sama võib korduda ka tänavu suvel.
2018. aasta jalgpalli MMi ajal täitusid Peterburi tänavad fännidega ja sama võib korduda ka tänavu suvel. Foto: OLGA MALTSEVA/AFP

Suvel peetakse Venemaal Peterburis jalgpalli EMi kohtumised ja seetõttu võidakse välismaalt saabunud fännidele pakkuda koroonaviiruse vaktsiini.

Peterburg on üks 12 linnast, mis peaks suvel võõrustama jalgpalli EMi. Staadionitele soovitakse lubada ka fänne ja Peterburi asekuberner Boris Piotrovski on kinnitanud organiseerimiskomitee juhile Aleksei Sorokinile, et sellel on linna tugi.

«Alustame varsti informatsioonikampaaniat, aga saan juba kinnitada, et EM toimub Peterburis ja tõenäoliselt koos fännidega. Kohtume Venemaa terviseametnike ja UEFAga, et arutada kõiki võimalusi. Aprilli alguses võtame vastu otsuse,» vahendab Piotrovski sõnu Venemaa uudisteagentuur TASS.

Samas pole kindel, kui palju fänne lõpuks kohapeale vaatama ikkagi pääseb. Ühe võimalusena seda arvu tõsta oleks Venemaale saabunud jalgpallifännide vaktsineerimine.

«Oleme saanud palju vaktsineerimispalveid diplomaatidelt ja väliskülalistelt, kes soovivad meie linna külastada. Uurime praegu, kas ja kuidas oleks võimalik väliskülalisi vaktsineerida,» lisas asekuberner.

Lisaks ollakse valmis looma tavalisest rohkem fännitsoone, et inimesi laiali hajutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles