Norra suusalegend pakkus välja radikaalse idee, millega päästa murdmaasuusatamine (1)

Christopher Krutto
Copy
Björn Dählie.
Björn Dählie. Foto: /imago/Camera 4/Scanpix

Norra suusalegend Bjørn Dæhlie pakkus välja uskumatu idee, millega tema arvates saaks tõsta murdmaasuusatamise populaarsust.

Nimelt pakkus 53-aastane Dæhlie välja, et suusatamises tuleks loobuda klassikatehnikas sõidetavatest võistlustest. Erandiks oleksid vaid suusamaratonid.

«Meie kui norralaste jaoks oleks see kohutav idee loomulikult, aga usun, et MK-sari, MMid ja olümpiamängud peaksid toimuma ainult vabatehnikas,» rääkis norrakas VG-le.

Kuigi klassikatehnika on olnud juba aastakümneid põhjamaade trump, siis vabatehnikas suusatamine on Kesk-Euroopas palju populaarsem. Tema sõnul aitaks sellele keskendumine tuua esile uusi koondiseid.

Lisaks muutuksid poole väiksemaks varustuse transportimise ja hooldamise kulud, mis vähendaksid suurriikide edu teiste ees.

«Ma usun, et nii saaksime sporti tagasi konkurentsi. Minu viimane argument on, et nii oleks murdmaast kergem minna üle laskesuusatamisse,» lõpetas suusalegend.

VG küsis seetõttu kommentaari ka Rahvusvahelise suusaliidu FISi võistluste juhilt Pierre Mignereylt, kelle sõnul selline debatt palju tähelepanu praegu ei vaja.

«Bjørn Dæhliel on palju ideid. Varustus on küll argument, aga äkki saame sellest tulevikus rääkida. Praegu seda plaanis ei ole,» sõnas Mignerey.

Bjørn Dæhlie on üks kõigi aegade parimaid talisportlasi, kes teenis aastatel 1992–1998 koguni kaheksa olümpiakulda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles