Eesti rattatalendi tiimikaaslast ähvardab eluohtliku manöövri eest pikk võistluskeeld

Christopher Krutto
Copy
Nacer Bouhanni
Nacer Bouhanni Foto: Mario Stiehl Via Www.imago-images.de/Imago Images/mario Stiehl

Eesti jalgrattatalendi Markus Pajuri kodutiimi Team Arkea Samsici sõitjat Nacer Bouhannit ähvardab eluohtliku manöövri tõttu pikk võistluskeeld.

Cholet - Pays de la Loire'i ühepäevasõidul otsustas Bouhanni lõpusirgel õlaga agressiivselt raja äärde suruda Groupama - FDJ ratturi Jake Stewarti. Kuigi Stewart suutis imekombel ennast püsti hoida, läks sellega tal kaduma võimalus saada kõrge koht.

«Hei, Nacer Bouhanni. Ma küsiks sult, mida sa sellel hetkel mõtlesid, aga ilmselgelt puuduvad sul ajurakud. Irooniline on see, et sa ütlesid mulle pärast finišit, et mul «puudub lugupidamine». Siin on õpetlik video, kuidas «lugupidamise puudumine» välja näeb,» kirjutas lõpuks 29. kohaga leppinud Stewart ühismeediasse.

Kohtunikud kukutasid Bouhanni karistuseks viimasele kohale ja esmaspäeval andis Rahvusvaheline jalgrattaliit UCI teada, et on alustanud prantslase vastu distsiplinaaruurimist, vahendab portaal Cyclingnews.

Bouhanni on ka varem olnud sarnaste manöövrite eest uurimise all ja saanud ka karistada. Pühapäevasel võistlusel juhtunud intsidenti ta kommenteerinud seni ei ole.

Möödunud suvel juhtus sarnane olukord Poola velotuuril, kus hollandlane Dylan Groenewegen surus kaasmaalase Fabio Jakobseni lõpusirgel rajapiiretesse. Noor sprinter sai tõsiseid vigastusi ja arstid panid ta algselt kunstlikusse koomasse. Ta pole seni võistlustulle veel naasnud, kuid tegeleb oma vormi tõstmisega.

Toona määras UCI Groenewegenile üheksakuulise võistluskeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles