Ronaldo avaldas legendaarse soengu pärast kahetsust: palun kõikidelt emadelt vabandust

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Ronaldo legendaarse soenguga.
Ronaldo legendaarse soenguga. Foto: twitter

Brasiilia jalgpallurit Ronaldot mäletatakse eelkõige suurepärase mängijana. Siiski on ta ajalukku läinud ka omamoodi moeikoonina. Kes siis ei mäletaks tema 2002. aasta MMi soengut? Aastaid hiljem tunnistas vutitäht, et tegu oli kohutava valikuga.

Jalgpallurid ja nende soengud saavad alati palju tähelepanu. Kaasaja mängijatest paistavad oma edevusega silma näiteks PSG mängijad Neymar ja Kylian Mbappe. Paarkümmend aastat tagasi oli selle valdkonna tähtsaim suunamudija küll David Beckham, ent korra proovis trendi luua ka legendaarne Ronaldo.

See juhtus 2002. aastal Lõuna-Koreas ja Jaapanis toimunud MMil, kuhu Ronaldo tuli seonguga, mida mäletavad ilmselt kõik vutisõbrad. «See oli kohutav! Palun kõikidelt emadelt vabandust, kelle lapsed endale sama soengu lasid teha,» ütles Ronaldo intervjuus Sports Illustratedile.

Ronaldo 2002. aasta MM-finaalturniiril.
Ronaldo 2002. aasta MM-finaalturniiril. Foto: GABRIEL BOUYS/AFP

Endine Barcelona ja Madridi Reali täht selgitas, miks ta sellise soengu lõigata lasi. Nimelt sai ta enne poolfinaalmängu Türgiga pisivigastuse, kuid ei tahtnud sellest meediaga rääkida. Niisiis otsustas ta kattevarjuks ajada pea kiilaks, jättes tuka lõikamata.

«Küsisin meeskonnakaaslastelt, kas neile meeldib see soeng. Vastus oli eitav ja nad käskisid selle maha lõigata. Kuid kui ajakirjanikud seda nägid, unustasid nad mu vigastuse ära,» lausus Ronaldo.

Poolfinaalis Türgi vastu lõi Ronaldo 1:0 lõppenud mängus Brasiilia võiduvärava. Finaalis kohtus Brasiilia Saksamaaga ning ka seal oli Ronaldo suurepärases hoos, lüües 2:0 lõppenud mängus mõlemad väravad. Kokku sahistas ta 2002. aasta MMil väravavõrku kaheksa korda ning krooniti selle tulemusega ka parimaks väravakütiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles