Lapimaa MM-rallil säranud Lappi pole tänavu oma viimast sõna öelnud

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Esapekka Lappi eelmisel kuul sõidetud Arctic Rallyl.
Esapekka Lappi eelmisel kuul sõidetud Arctic Rallyl. Foto: Dppi/Nikos Katikis/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Rallisõitja Esapekka Lappi jaoks pidi tänavune olema vaheaasta, kuid tegelikkus päris nõnda ei ole. Näiteks oli soomlane veebruari lõpus sõidetud Arctic Rally MM-etapil selgelt kiireim R5-auto ning MM-sarjas võib ta sel hooajal startida veelgi.

Nimelt rääkis Lappi portaalile Rallit.fi, et tal on koostöös Movispordi võistkonnaga plaan osaleda veel ühel MM-etapil, kuid midagi pole kivisse raiutud. Peaks aga kihutamiseks minema, istuks ta ilmselt Volkswagen Polo GTI R5sse.

«Portugal võiks olla hea ralli. See pole väga kiire võistlus ning kalendrit vaadates oleks seal osalemine loogiline, sest nii on meil aega eelarvet koguda,» rääkis Lappi.

30-aastase roolikeeraja suureks eesmärgiks on aga uueks hooajaks tagasi teenida töökoht MM-sarja kõrgeima klassi tehasetiimis. Arctic Rallyl tõestas Lappi, et kiirust tal jagub.

2014. aasta EM-tšempion ja kaks aastat hiljem WRC2- ehk R5-klassi MM-tiitli võitnud Lappi on osalenud 63 MM-rallil ning võtnud ühe võidu, olles 2017. aastal parim Soomes. WRC-klassi on ta tehasetiimidest esindanud Toyotat, Citroeni ja M-Sporti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles