Venelasest olümpiavõitja lasi kuuldavale klassikalise tiraadi, aga biatlonikomeet ei jäänud vastust võlgu

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Sturla Holm Lägreid oli möödunud biatlonihooaja üks suuremaid tähti.
Sturla Holm Lägreid oli möödunud biatlonihooaja üks suuremaid tähti. Foto: DARKO BANDIC/AP/Scanpix

Venemaa endiste talisportlaste hulgas on palju neid, kes suhtuvad Norra edusse skeptiliselt, viidates korduvalt sellele, kuidas viikingite järeltulijate koondises on mitmed sportlased, kes saavad tänu meditsiinilisele eriloale kasutada keelatud aineid sisaldavaid ravimeid. Laskesuusataja Sturla Holm Lägreid pole aga üks nendest.

Teravkeelsete Venemaa endiste talisportlaste sekka kuulub laskesuusatamise kahekordne olümpiavõitja Dmitri Vassiljev. Märtsis Venemaa portaali news.ru-ga vesteldes ütles endine biatleet, et tal pole vahet, kas meeste laskesuustamise MK-sarja üldvõidu võtab Johannes Thingnes Bö või Lägreid.

Vassiljevi tiraad sisaldas tavapäraseid süüdistusi: kõik Norra talisportlased on petised ja haiged ning võtavad tervetelt sportlastelt medaleid. Samuti ütles venelane, et ta ei austa norralasi põrmugi.

Tänavuselt MMilt neli kulda võitnud ja MK-üldarvestuses lõpuks teiseks jäänud Lägreid otsustas Vassiljevile vastata. Norra telekanali TV2ga vesteldes märkis ta, et tal pole ühtegi meditsiinilist eriluba ning see pole üldse tore, kui keegi sind pettuses süüdistab.

«Venemaad on palju süüdistatud, kuid nad on ka esimesed, kes ise näpuga viibutavad,» lausus Lägreid. «Kahju, et nad süüdistavad inimesi alusetult. Keegi ei taha laskesuusatamises näha pettust.»

Lägreidi kaitses ka Norra laskesuusakoondise mänedžer Per Arne Botnan, kelle sõnul suusatas Lägreid kiiresti ja lasi täpselt juba enne tänavust hooaega. Tõsi, sellele ei saa keegi vastu vaielda, et norralane oli selle hooaja suurim komeet, sest nii vinget esiletõusu ei osanud oodata ka sportlane ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles