Olude sunnil vasakkaitses pallinud Puri: tuleb mängida, kui sinna pannakse

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Enne seda koondiseakent kandis Sander Puri sinist särki viimati 2019. aastal, kui käis platsil Saksamaa ja Ukraina vastu.
Enne seda koondiseakent kandis Sander Puri sinist särki viimati 2019. aastal, kui käis platsil Saksamaa ja Ukraina vastu. Foto: DANIEL ROLAND/AFP/Scanpix

Koroonaviiruse poolt kõvasti pureda saanud Eesti jalgpallikoondisel jäi märtsikuisest koondiseaknast näppude vahele kolm kaotust. Kolmapäeva õhtul jäädi maavõistlusmängus 0:1 alla Rootsile.

Võrreldes eelmise Valgevene kohtumisega oli peatreener Thomas Häberli teinud algkoosseisus kaks vangerdust. Ründeliinis vahetas Robert Kirss välja Rauno Sappineni, kaitseliinis võttis Rauno Alliku asemel koha sisse Sander Puri. 

Endale põhiliselt äärepoolikuna nime teinud, kuid mullu Nõmme Kalju eest eurosarjas (koroona)olude sunnil ka keskkaitses tegutsenud kogenud mängumees sõnas, et kui kollkipri positsioon välja jätta, siis mujal on ta alati nõus meeskonda aitama. 

«Eks ikka on vahet, kus mängida, aga kui pannakse kusagile, siis tuleb lihtsalt mängida ja anda endast parim. Päris väravasse vast ei läheks, aga teised positsioonid - miks mitte?» kostis ta. 

Kohtumisest rääkides tunnistas Puri, et Eesti koondisel oli probleeme mängu üles ehitamisega ning palli liigutamisega. «Palliga võinuks vähe enesekindlamalt tegutseda või olla kohati rahulikum. Mõni moment saanuks hoida palli rohkem enda käes, aga kiirustasime sööduga või ei leidnud head lahendust. Üldiselt arvan, et mängul polnud viga, aga kahju on sellest, et kokkuvõttes head väravavõimalust meil ei tekkinudki,» lausus 32-aastane mängumees. 

Enne seda mängudeakent viimati 2019. aastal sinist ürpi kandnud Puri lisas, et Eesti esindamine on tema jaoks alati au asi ja ta teeb seda meelsasti. «Mulle väga meeldisid need kümme päeva, mis siin veetsin. Koondise eest on alati rõõm ja au mängida!» sõnas 81-kordne internatsionaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles