Šved ja Mickey vedasid võimsa mängu toel Himki lisaajal võidule

Karl-Joosep Küngas
Copy
Himki tähtmängija Aleksei Šved.
Himki tähtmängija Aleksei Šved. Foto: SERGEI ILNITSKY/EPA

Korvpalli Euroliigas läksid Venemaal vastamisi kaks meeskonda, kes on juba edasipääsu minetanud. Nendeks on Moskva oblasti Himki ja Lyon-Villeurbanne Asvel. Pikema õlekõrre selles lisaajaga lõppenud lahingus tõmbas Himki, kes lõpetas 87:85 võiduga pika kaotusteseeria. 

Enne tänast olid mõlemad meeskonnad tunnistanud Euroliigas neljas kohtumises järjest vastaste paremust ning sestap lootsid nad nukra seeria lõpetada.

Tänase mängu avapoolaeg kulges täiesti võrdsete heitlusena, kuid Aleksei Švedi korvide toel suutis Himki teha teisel veerandi viimastel minutitel 9:0 spurdi, millega mindi Venemaa klubi 42:31 juhtimisel pikemale pausile.

Ka kolmandat veerandit kontrollis koduväljakul mänginud Himki, kes hoidis stabiilselt kahekohalist eduseisu. Viimasel veerandil selgelt väsiti ning Asvel ei jätnud võimalust kasutamata. Peagi oli seis võrdne ning ees ootas põnev lõppvaatus.

Himki hoidis viimastel minutitel kerget eduseisu, kuid ebaõnnestumised rünnakul andsid võimaluse prantslastele. Viimast viit sekundit alustati Himki kolmepunktilises eduseisus, kuid William Howardi täpse kaugviske tulemusena mindi lisaajale.

Üleaeg kulges punkt-punkti mängus ning kohtumise saatuse otsustas, kumb suudab edukamalt kaitses hakkama saada. Sedapuhku oli selleks Himki, kes lõpetas tulemusega 87:85 oma õnnetu seeria.

Himki vedasid täna võidule kaks liidrit - Aleksei Šved ja Jordan Mickey, kelle arvele märgiti vastavalt 32 ja 28 punkti. Seejuures viskasid mehed vabaviskeid koguni 95% täpsusega (18/19). Asveli ei päästnud kaotusest ka Guerschon Yabusele 24 silma.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles