WRC-sarja aprillinali: sõitjad hakkavad punkte teenima kurvide vaatemängulise läbimise eest

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja külg ees kurvi läbimas.
Ott Tänak ja Martin Järveoja külg ees kurvi läbimas. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Täna on ülemaailmne naljapäev ja seetõttu avaldas humoorika uudise ka autoralli MM-sari.

«Kuigi on universaalselt kiidetud heaks, et sirgelt sõitmine on kõige efektiivsem ja kiirem viis kiiruskatse läbimiseks, siis spordi reeglite koostajad usuvad, et fännidele meeldivad oskused, nagu auto külg ees kurvi viimine, peaksid olema julgustatud,» seisis WRC-sarja kodulehel avaldatud artiklis.

Seetõttu võeti selle sõnul vastu uus reegel, mille järgi on iga võistluspäeva ühel kiiruskatsel nn «hull kurv», mille uhke läbimise eest võivad sõitjad teenida lisapunkte. Antud kurvi näidatakse telepildis.

Sõitjate vaatemängulisust hindab kolmest ekspertkohtunikust koosnev žürii ja punkte teenivad kolm parimat sõitjad. Kõige paremale antakse kolm lisapunkti, teisele kaks ja kolmandale üks lisapunkt. See tähendab, et ralli jooksul on võimalik teenida kuni üheksa lisapunkti.

WRC-sarja kodulehe sõnul võeti inspiratsiooni suusahüpetest, kus kohtunikud jagavad iga soorituse eest stiilipunkte.

Ideed kiitis ka Eesti Autospordi Liidu president Ari Vatanen. «Minu arvates on tegu suurepärase innovatsiooniga. Ma hindan seda, et ralli eesmärgiks on kõige kiirema aja saamine, aga oma olemuselt on see ka enese väljendamine rooli taga. Kui pealtvaatajad näevad esimese asjana küljenumbrit, siis see võtab nad hingetuks,» sõnas Vatanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles