Eelmisel EMil näppu lõiganud võrkpallikoondis tahab seekord väljakul võimu näidata

Karl Mihkel Eller
Copy
Eesti on võrkpallimaa. Fotol fännid 2019. aasta EM-finaalturniiril Hollandis. 2. aprillil algab piletite eelmüük Tallinnas toimuvatele EMi alagrupimängudele. Loodetavasti septembriks lõdvenevad piirangud lubavad publiku tribüünidele.
Eesti on võrkpallimaa. Fotol fännid 2019. aasta EM-finaalturniiril Hollandis. 2. aprillil algab piletite eelmüük Tallinnas toimuvatele EMi alagrupimängudele. Loodetavasti septembriks lõdvenevad piirangud lubavad publiku tribüünidele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Naljapäeval 1. aprillil avaldati Eesti võrkpallikoondise kandidaatide 25-liikmeline nimekiri. Koondis koguneb mais, koondisesuvi algab Euroopa Kuldliigaga ning kulmineerub septembris koduse EM-finaalturniiriga.

2019. aastal detsembri viimastel päevadel koondise peatreeneriks saanud Cedric Enard tegi võrreldes mullusega nimekirjas mõned vangerdused, kuigi koondise tuumik on endine. Põhisidemängijana jätkab raudvara, juunis 42. sünnipäeva tähistav Kert Toobal. Koondisest ei puudu ka diagonaalründaja Renee Teppan, nurgaründaja Robert Täht ja temporündajad Ardo Kreek ja Andri Aganits.

Näiteks on aga koondisesse kutsutud TalTechis terve hooaja olude sunnil diagonaalründajana tegutsenud Valentin Kordase, välja jäid mullu koondisesse kuulunud Markus Uuskari ja Taavi Nõmmistu. Nurgaründajatest ei ole koondises vanameister Keith Pupart, kuid lisandunud on Karli Allik, kes on ennast tõestanud Saksamaa kõrgliigas Königs Wusterhauseni Netzhoppersi klubis. Bundesligaga on väga hästi kursis ka Eesti koondise loots, kes juhendab Berliini klubi. Lisaks kuulub koondisesse Oliver Orav, kes on eelnevatel aastatel kutses pigem ära öelnud, viidates töökohustustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles