Tokyo olümpia suursoosik pidi koroonaviiruse tõttu spordipeost sootuks loobuma

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Steffi Kriegerstein.
Steffi Kriegerstein. Foto: imago sportfotodienst/imago/Hentschel/Scanpix

Kui kõik läinuks plaanide kohaselt näis üpriski tõenäoline, et Saksa aerutaja Steffi Kriegerstein (28) saanuks eelmisel suvel kaela olümpiamedali. Ent kurjal koroonaviirusel olid teistsugused plaanid ning olümpia lükkus aasta võrra edasi. Ja nagu sellest veel vähe oleks, röövis koroona seejärel Kriegersteinilt võimaluse ka tänavu Tokyos kõrgete kohtade pärast võistelda. 

Nimelt haigestus Rio olümpiahõbe ja kahekordne MM-medalist detsembris koroonaviirusega ega ole sellest siiani täielikult taastunud. Kuivõrd ettevalmistusse on sisse tulnud juba enam kui kolme kuu pikkune paus, otsustas Kriegerstein olümpiapileti jahist loobuda. 

«Alates sellest hetkest kui ma detsembris koroonaga nakatusin, on mu keha järjest võidelnud erinevate sümptomitega. Paraku ei tunne ma jätkuvalt ennast 100-protsenti tervena, mistõttu ei tule täiel määral harjutamine lihtsalt kõne alla. Praegu on prioriteediks number üks tervis,» kirjutas ta ühismeediasse. 

Väljaandele Bild kirjeldas ta enda viimaseid kuid järgevalt: «Iga kord kui üritasin uuesti treeningutega alustada, lõid välja uued sümptomid. Pärast kolme säärast kuud väsisin lõpuks lihtsalt ära. Kõik algas lihtsalt kuiva kurgu ja köhaga, pärast mida lõi valu kõikidesse mu liigestesse ja kaela. Seejärel sain positiivse testitulemuse. Kui ma praegu Türgis treeninglaagris viibisin, tõusis mu pulss pidevalt üle 140, pea valutas ning kopsudes oli põletav tunne. Sellised probleemid saatsid mind iga päev ning isegi neljandale korrusele kõndimine oli ühel hetkel minu jaoks väljakutse.»  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles