Kaisa Mäkäräinen meenutas keerulist lapsepõlve: mind narriti isegi seetõttu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen. Foto: Eberhard Thonfeld/imago/Camera 4/Scanpix

Aasta tagasi sportlaskarjäärile joone alla tõmmanud endine laskesuusataja Kaisa Mäkäräinen saab tänu edukale karjäärile ja heale brändigule teha praegu seda, millest enamik individuaalalade sportlased ainult unistab: nautida elu!

Selle põhjuseks on Kaisa Mäkäräineni nimi, mis töötab Soomes üleriigilise brändina, mida teavad praktiliselt kõik meie põhjanaabrid. Ent kui praegu lõikab soomlanna enda nimest kasu, siis lapsepõlves tundis ta selle üle piinlikust. 

«Lapsena ma häbenesin enda perekonnanime ja mind isegi narriti seetõttu,» tunnistas Mäkäräinen usutluses Ilta-Sanomatile. 

Soome statistika ameti andmetel on endise laskesuusataja perenimi meie põhjanaabrite juures võrdlemisi haruldane: märtsi lõpu seisuga oli Soomes 480 Mäkäräinenit, kellest veidi üle poole olid naised.

Õnneks ei põhjustanud lapsepõlves üle elatud narrimised Mäkäräinenile suuri kannatusi ja traumasid ning praeguseks on ta enda perenimega rahu teinud. Koguni nii palju, et kui ta peaks kauase elukaaslase Jarkko Siltakorpiga abielluma, kavatseb ta oma neiupõlvenime alles jätta. «Täna tunnen ma enda nime üle uhkust!» sõnas ta.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles