Eesti laskesuusaliit ei torma peatreeneri nime avalikustama

Karl-Joosep Küngas
Copy
Laskesuusakoondise ilusaima võistluse eest hoolitses Tuuli Tomingas.
Laskesuusakoondise ilusaima võistluse eest hoolitses Tuuli Tomingas. Foto: Jarek Jõepera

Eesti laskesuusakoondisel jääb selja taha huvitav hooaeg. Võrreldes varasemaga tuli sportlasi juhendama lisaks peatreenerile ka abitreener, kuid esialgu koostatud plaan ei täitunud ilmselt plaanipäraselt, kuna peagi tekkisid pinged võistkonnasiseselt.

Nõnda on juba pikalt õhus küsimus, kas senine peatreener Indrek Tobreluts jätkab ametis ka tuleval hooajal või leitakse talle asendus. Laskesuusaliidu peasekretär Hillar Zahkna sõnul on hetkel veel veidi vara sellest rääkida, kuna esmalt tuleb oodata nii treeneritelt kui ka sportlastelt hooaja analüüside vastuseid.

«Tähtajaks ongi neile määratud homne kuupäev. Lisaks analüüsidele räägime veel kindlasti iga sportlasega eraldi, et milline on nende arust õige viis tulevikus jätkata,» selgitas Zahkna Postimehele.

Kui rääkida laskesuusakoondiste abilistest, siis igal suuremal laskesuusariigil on olemas eraldi laskmistreener. Need, kellel on säärane võimalus olemas, näitavad ka selgelt paremaid tulemusi lasketiirudes. Seda eriti just laskekiiruse osas, kuid selgelt paraneb ka täpsus. Eesti koondises sellist abilist hetkel pole ning Zahkna ei osanud öelda ka, kas tuleb.

«Kuidas täpsemalt kõik toimima hakkab, näeme ilmselt aprilli lõpus,» jätkas Zahkna, kes vihjas, et selleks ajaks võiks paigas olla ka Eesti koondise peatreeneri nimi. «Hetkel oleks raske midagi oletada, kuid aprilli lõpus saan palju konkreetsemaid vastuseid jagada,» lõpetas Zahkna.

Igatahes on selge, et laskesuusaliidus käib hetkel tihe töö, kuna tekkinud olukord pole kindlasti midagi, mida oodati. Töörahu nimel ei soovita enneaegselt mingeid järeldusi teha, kuid protsess käib nagu Zahkna ise ütles.

Järgmine hooaeg on ju ikkagi olümpia-aasta ning lisaks saabub laskesuusatamise MK-sari esimest korda Eestisse. Nõnda on soov ja tahtmine edukalt esineda kindlasti nii sportlastel kui ka ametnikel, kes neile õiget abi püüavad jagada. Lõppenud hooaeg ju näitas, et eduka esinemise korral pole koht esikümnes enam midagi enneolematut. Just seda suutis Kontiolahti sprindidistantsil Tuuli Tomingas, kes saavutas karjääri parimana seitsmenda koha. Lisaks tegi sammu edasi ka Johanna Talihärm, kelle parimaks jäi 19. koht Östersundi sprindis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles