Üliedukas korvpallilegend läheb pensionile

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Roy Williams otsustas pensionile minna.
Roy Williams otsustas pensionile minna. Foto: Gerry Broome/AP/Scanpix

Korvpalli kuulsuste halli valitud üliedukas treener Roy Williams otsustas 70-aastaselt juhendajakarjäärile joone alla tõmmata. Nimeka North Carolina ülikooli peatreenerina võitis ta kolm üliõpilasliiga NCAA tiitlit.

Williams on USA ülikoolisüsteemis peatreenerina teeninud leiba 33 hooaega ning võitnud suisa 903 kohtumist. Viimastel aastatel pole aga North Carolina harjumuspäraseks saanud edu nautinud ning perfektsionistina tuntud ameeriklane on endalegi tuhka pähe raputanud.

«Tänapäeval peaksin ütlema, et ma ei lähe pensionile ega pane ametit maha, vaid ei otsusta lihtsalt jätkata,» rääkis Williams Eesti aja järgi eile õhtul. «See on kõige jaburam fraas, mida olen oma elus kuulnud. Miks lihtsalt ei öelda, et ma lõpetan? Et olen vana kooli mees, ei saa ma neid sõnu kasutada. Küll ütlen aga, et lõpetan karjääri ja astun North Carolina ülikooli peatreeneri ametist tagasi.»

Williamsi treenerikarjäär North Carolinas algas 1978. aastal, kui ta oli oma mentori Dean Smithi käe all abitreener. Kümme aastat hiljem lahkus Williams nimekasse Kansase ülikooli peatreeneriks, kuid 2003. aastal taasliitus ta North Carolinaga.

Lisaks peatreenerina võidetud kolmele NCAA tiitlile on Williams korduvalt jõudnud Märtsihullusel ehk NCAA turniiril väga kaugele. Näiteks käis ta Kansasega neli korda finaalturniiril ehk nelja parema hulgas, kus jäi kaks korda teiseks.

Muide, kui Williams oli North Carolinas abitreener, mängis võistkonnas ajaloo parimaks korvpalluriks peetav Michael Jordan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles