FC Flora tegi ajalugu, hakates esimest korda tasustama naismängijat

Toimetas Ville Arike
Copy
Lisette Tammikust sai Flora esimene naisproff.
Lisette Tammikust sai Flora esimene naisproff. Foto: Liisi Troska/jalgpall.ee

Hiljuti FC Flora esindusnaiskonnaga liitunud Eesti koondislasest Lisette Tammikust sai esimene tasustatud naisjalgpallur klubi ajaloos.

Spordidirektor Norbert Hurda sõnul on sellise sammu astumine klubi kontoris kõne all olnud viimasel paaril aastal. «Näeme naiste jalgpalli FC Flora sporditegevuse täisväärtusliku osana, mille näiteks on organisatsiooni sportliku juhtkonna ja treenerite regulaarsed klubi mänguviisi arendamise koosolekud, kus naiste pool on võrdne osaline. Oleme alustanud naisjalgpallurite skautimisega ja soovime tõsta noorteliigades osalevate tüdrukute võistkondade sportlikku taset. Konkreetsed sihid oleme seadnud ka naisjalgpallurite karjääriplaneerimise korraldamiseks,» rääkis Hurt FC Flora kodulehele. 

Hiljutisel kokkusaamisel esindusnaiskonnaga ütles Hurt välja, et aastal 2021 soovib klubi sõlmida lepingud veel kuni kolme esindusnaiskonna mängijaga ja järgmise kahe aasta jooksul tasustada kogu esindusnaiskonna. Päris elukutseliste võistkonna staatuseni jõudmine sõltub eelkõige võimalikust sportlikust edust, aga klubi tegeleb ka naiste jalgpallile eraldi toetajate otsimisega.

«Soovime liikuda edasi tulemustes, mis tähendab edukat mängimist nii Eestis kui ka naiste Meistrite liigas, mis on ainus rahvusvaheline klubivõistlus naiste jaoks. Meistrite liigat ootab ees formaadi muutus, seegi on motiveerinud meid edasi liikuma algselt planeeritust kiiremini. Naiste jalgpallis on tase meeste omast ebaühtlasem ning käärid tipu ja keskmikegi vahel suured, mis tähendab, et peame olema kannatlikud. Samas usume, et mängulise arengu kaudu on võimalik teha ka mõned kiiremad sammud,» lisas Hurt.

Flora peatreeneri Aleksandra Ševoldajeva sõnul rõõmustab teda nii klubipoolne tähelepanu naiste jalgpallile kui ka suhtumine, mida naiskonna mängijad näitavad: «Amatööridena treenimine ja mängimine seab võimalustele piirid ja arvan, et oleme praeguseks üsna selle lähedal. Mõistagi annab mängijate tasustamine pühenduda soovivatele tüdrukutele lisavõimaluse.»

Flora mängib täna kell 18 Superkarikale Tallinna Kaleviga. Pealtvaatajaid Sportland Arenal peetavale mängule ei lubata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles