Hispaania vutiklubi võib kahe nädala jooksul võita kaks korda ühe ja sama karika (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Bilbao meestel on üks triumf tänavu juba käes: jaanuaris alistati superkarika finaalis Barcelona.
Bilbao meestel on üks triumf tänavu juba käes: jaanuaris alistati superkarika finaalis Barcelona. Foto: Marcelo Del Pozo/Reuters/Scanpix

Koroonaviiruse pandeemia ajal tuleb olla paindlik kõigil elualadel, puutumata ei jää ka spordimaailm. Eriti huvitav olukord tekkis Hispaania jalgpallis. 

Euroopa ühe tugevaima liiga kõrval on seal tähtsal kohal ka karikavõistlused (Copa del Rey). Viiruse tõttu jäi eelmisel kevadel (18. aprillil) aga parim selgitamata, misjärel lükati finaal aasta võrra edasi. See aga tähendab, et kaks esikohamatši peetakse tänavu kahe nädala sees - 3. ja 17. aprillil. 

Naljakuu kujuneb eriti lõbusaks Bilbao Athletico jaoks, sest osaletakse mõlemas kohtumises. Esialgu selgitatakse homme Real Sociedadiga tagantjärele mulluse Copa del Ray tugevaim, 14 päeva hiljem võideldakse tänavuse karika eest Barcelonaga. 

Naljaga pooleks võib öelda, et Bilbao saab teiseks finaaliks koduväljaku eelise, sest mõlemad lahingud peetakse Sevillas. Muide, Baskimaa klubi on 23 tiitliga Hispaania karikavõistluste üks edukamaid. Enamat on suutnud vaid Barcelona (30). 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles