Kalev/Cramol piisas Tartu vastu ühest tugevast veerandajast

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalev/Cramo korvpallimeeskond.
Kalev/Cramo korvpallimeeskond. Foto: Hendrik Osula

Eesti-Läti korvpalliliigas pidi Tartu Ülikool Maks & Moorits tunnistama koduväljakul Kalev/Cramo 83:68 paremust. 

Külalised alustasid kohtumist hoogsalt, pääsedes 9:2 juhtima. Tartlased vastasid aga 9:0 vahespurdiga ning tõestasid, et lihtsat jalutuskäiku Eesti esiklubile ei anta. 

Võrdset mängu jagus siiski vaid 20 minuti jagu, pikale pausile läks Kalev/Cramo 41:40 eduseisus. Otsustava neljandiku eel käristati vahe juba 18-punktiliseks. Viimane veerandaeg oli üsna korvidevaene mõlemalt poolt, tõsiseks mänguks enam ei läinud. 

Võitjate poolelt oli parim 18 punkti toonud Marcus Keene. Maurice Kemp lisas 16 ja Marques Townes 11 silma. 

Võõrustajate kasuks viskas Robin Kivi üleplatsimehena 23 punkti. Kahekohalise skoorini jõudis ka 11 silma kogunud Sverre Aav.

«Eks nad lootsid esimesel poolajal kergemalt saada ja tegid poolajal omad korrektuurid. Kolmandal veerandil oli teada, et nad tulevad suruma ja lootsin, et peame sellele paremini vastu. See jääb kripeldama, et kui nad ikkagi surve peale panid, siis korvi me enam ei saanud ja nad tegid 14:0 spurdi,» ütles Tartu peatreeneri Toomas Kandimaa pressiteates.

«Hea meel, et mõningad asjad kaitses õnnestusid: sundisime vastased pallikaotustele ja saime sealt kergemaid punkte. Järgmisel nädalal on ees ootamas tabeli seisukohalt kaks tähtsat mängu, kolmapäeval Rakverega ja reedel TalTechiga. Tahame nendeks mängudeks hästi valmis olla.»

Kahe kaotuse kõrvale 20. võidu saanud Kalev/Cramo on esikoha kindlustanud. Tartu lõpetas hooaja eelviimase ehk kuuendana (8-16). Küll aga jätkub võitlus koduses meistriliigas. 

Eesti-Läti liiga põhiturniir lõppeb sel nädalavahetusel. Juba on selge, et 8.-11. aprillini peetavale kuue võistkonna finaalturniirile pääsevad Eestist Kalev/Cramo, Pärnu ja Rapla. Lätit esindavad Riia VEF, Ventspils ja Ogre. 

Kui meil on pingerida eelnimetatud järjekorras paigas, siis lõunanaabritel veel mitte. Kindel on VEFi esikoht, ent Ventspils võib homme viimases voorus Valmierale kaotades langeda teiselt positsioonilt kolmandaks. Ogre kohtub Läti Ülikooliga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles