Cristiano Ronaldo vastuoluline käitumine pöördus väga üllaks heategevuseks

Postimees Sport
Copy
Tuletõrjuja Djordje Vukicevici idee oli fotol asuv kurikuulus kaptenipael (fotol) heategevuseks realiseerida.
Tuletõrjuja Djordje Vukicevici idee oli fotol asuv kurikuulus kaptenipael (fotol) heategevuseks realiseerida. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

Jalgpalli MM-valiksarja mängus vihahoos kaptenipaela murule visanud Cristiano Ronaldo tegi kaudselt suure heateo. 

Tulised sündmused hargnesid laupäevase Serbia ja Portugali vahelise lahingu viimastel minutitel. Seisult 2:2 suunas Ronaldo palli väravasse, ent kohtunike arvates ei ületanud mänguvahend väravajoont ning tabamus jäi lugemata. 

Portugali koondise kapten oli juhtunu järel nõnda vihane, et ta viskas C-ga tähistatud käepaela murule ja marssis platsilt minema. Kohtumine lõppeski 2:2 viigiga. 

Nüüd selgus, et vutiässa vastuoluline käitumisest võeti välja parim. Nimelt pani Belgradi kohalik heategevusorganisatsioon kaptenipaela oksjonile. The Guardiani andmetel tehti parim, 64 000 euro suurune pakkumine anonüümselt. 

Kogu summa läheb kuue kuue vanuse Gavrilo Djurdjevici raviks. Poisil on tuvastatud haruldane geenihaigus spinaalne lihasatroofia ehk SMA. Sama mure on tuttav ka eestlastele: umbes kaks aastat tagasi sai paari kuu vanusena sama diagnoosi Annabel Silk.

Toona räägiti, et SMA raviprotseduurid on maailmas kõige kallimad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles