Kolm nõudmist, mis kindlustaksid Messi jätkamise Barcelonas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: Nick Potts/PA

Barcelona jalgpalliklubis on hetkel veel väga palju teadmatust, sest endiselt pole kindlust, kas nende ridades jätkab läbi aegade üheks parimaks mängumeheks peetav Lionel Messi. Argentinlane esitas meeskonnale kolm nõudmist, mille täitmisel on ta valmis lepingut pikendama.

Messi müstiline leping Barcelonaga lõppeb tänavu suvel, kuid endiselt on võimalus, et ta jätkab Hispaanias ka tulevastel aastatel. Tähtmängija pani meeskonnale ette nimekirja, mis tuleb eeskujulikult täita, et tema üldse mõtleks jätkamisele.

Esiteks tuleb tänavu suvel üleminekute käigus soetada omale maailmatasemel ründejõud. See on küll Barcelona majanduslikku seisu arvestades suhteliselt keeruline ülesanne, kuid vähemalt praegu jahitakse näiteks norralast Erling Haalandi, kes soovib tuleval hooajal kindlasti Meistrite liigas mängida. Kuna tema praegune meeskond Dortmund pole Saksamaal piisavalt kõrgel positsioonil, siis on võimalus, et Norra koondislane soovib suvel meeskonda vahetada.

Teiseks palus 33-aastane Messi meeskonnal rohkem panustada oma noortesse, kes lihtsamalt põhimeeskonda koha teeniksid. On ju Barcelona olnud tuntud oma noormängijate poolest, kes kuulsast La Masia akadeemiast esindusse jõudnud. Viimastel aastatel pole säärast arengut enam toimunud.

«Tähtmängijal on suurepärane koostöö nii Ansu Fati, Pedri kui ka Ilaix Moribaga. Kõik on piisavalt heal tasemel juba praegu, kuid meeskond peab nendesse veelgi rohkem uskuma,» sõnas Eurospordile usaldusväärne allikas.

Viimaseks nõuab Messi, et tal oleks võimalik paremini otse suhelda Barcelona juhtkonna ja presidendiga. Hetkel on tal otsene kontakt ainult peatreener Ronald Koemaniga, kuid sellest ei piisa. Mängija ise sooviks aidata meeskonda paremale teele juhtida.

Kui kellelgi on sellisteks nõudmisteks õigus, siis selleks on just Messi. Argentina täht on esindanud ainult Barcelona meeskonda ning jooksnud väljakule 768 kohtumises, milles löönud ka 663 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles