Rootslannad soovivad meestega võrdseid distantse, Johaug: võistlused läheksid veelgi igavamaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: www.imago-images.de/imago images/Newspix/Scanpix

Rootsi suusakoondise naised sooviksid, et MK-sarjas oleksid neil võimalus heidelda samadel distantsidel nagu mehed. Murdmaasuusatamist viimased aastad valitsenud Therese Johaug ei näe sellel suurt mõtet.

Rootslanna Frida Karlsson kritiseeris Rahvusvaheline Suusaföderatsiooni (FIS), et nemad saavad palju vähem tähelepanu võrreldes meestega. Eelkõige on see seotud sellega, et naised võistlevad poole lühematel distantsidel.

Tänavu Oberstdorfi MMil neli kuldmedalit võitnud ja taaskord 30 km klassikasõidu võiduga suusakuningannaks kroonitud Johaug uskus, et säärane muudatus teeks võistlused veelgi igavamaks. «Naiste seas on vahed tippude ja keskmike vahel palju suuremad kui meestel. Kui meil oleks vaja võistleda meestega võrdsetel distantsidel, siis ei oleks sõidud enam üldse huvitavad,» selgitas Johaug.

Ilmselt on norralannal ka õigus, sest Oberstdorfis oli 30 km distantsil tema edu konkurentide ees finišis enam kui kaks ja pool minutit. Siiski poleks tal distantside pikenemise vastu isiklikult midagi, kuid ta mõtleb veidi suuremalt. «Minu jaoks oleks see ainult positiivne. Konkurentide jaoks arvatavasti mitte,» lõpetas norralanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles