Ansip: Mati Alaver tegi halba nii enda kui ka Eesti mainele (7)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Remo Tõnismäe

Eesti endine peaminister Andrus Ansip on väga spordilembeline poliitik. Ta on osalenud väga paljudel maratonidel ja seda nii suuskadel kui ka ratta seljas. Nüüd andis ta ERRile intervjuu, kus puudutas ka Mati Alaveri.

«See, mida ta tegi, oli vale. Ju ta leidis endale mingid vabandused, et kõik teevad nii või mis iganes. Mina ei tea, kuidas inimesed mõtlevad… Tegi halba endale, tegi halba Eesti mainele,» kommenteeris Ansip Alaveri juhtumit.

Harju maakohus tunnistas 2019. aasta sügisel endise suusatreeneri Mati Alaveri kokkuleppemenetluses süüdi dopingu tarvitamisele kallutamises ning mõistis talle tingimisi vangistuse. Kohus mõistis Alaverile aastase tingimisi vangistuse aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Alaveri süüdistati selles, et ta kasutas suusatreenerina ära enda autoriteedist tulenevat mõju ja usaldust ning kallutas mitut suusatajat tarvitama veredopingut ja muid dopinguaineid. Juhtiva riigiprokuröri Taavi Perni sõnul sisaldas süüdistus peale veredopingule kallutamise ka juhtumeid, kus Alaver pakkus sportlastele kasvuhormooni.

«Temal pole enam võimalik nendest vigadest õppida, aga olgu need õppetunniks kõigile teistele, kes on mõtteid heietanud, et ehk üritaks spordis ka midagi ebaausat kasutada,» rääkis Ansip ERRile antud intervjuus.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles