Suri vähi ja koroonaviirusega võidelnud kergejõustikutreener, kes juhendas olümpiavõitjaid ja Eesti endist rekordinaist

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Küünal. Pilt on illustratiivne.
Küünal. Pilt on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Teated Venemaalt ütlevad, et meie seast on lahkunud nimekas kergejõustikutreener Jevgeni Zagorulko. 

Venemaa meedia kirjutab, et 78-aastaselt surnud Zagorulko võitles vähiga ning viidi selle nädala reedel pärast koroonaviirusega nakatumist raskes seisus haiglasse. 

Treener pühendus kõrgushüppele ning juhendas mitmeid kuulsaid sportlasi. Nende hulka kuulus näiteks olümpiavõitja ja maailmameister Anna Tšitšerova ning olümpiavõitja ja Euroopa meister Andrei Silnov. Kokku võitsid Zagorulko õpilased tiitlivõistlustelt 24 medalit.

Tiitlivõistlustelt kulda ja karda võitnud sportlaste kõrval jagas Zagorulko näpunäiteid paljudele teistele atleetidele. Nende hulka kuulus ka kõrgushüppe endine Eesti rekordinaine Kärt Siilats.

Eestlanna ja Zagorulko koostöö sai alguse 2003. aastal. Toonases Postimehes kostis Siilats, et harjutanuks edaspidi Sven Andresoo näpunäidete järgi. «Aga ta on otsustanud panustada eelkõige noortele, meie koostöö pole võimalik,» lisas ta.

Zagorulkoga tutvus Siilats 2003. aasta sisehooajal Tallinnas rahvusvahelisel hüppegalal. «Ta suhtub minusse positiivselt ja usub, et minust võib saada hea kõrgushüppaja,» märkis eestlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles