Loebist lahku läinud Elena: olin poe kassas, kui ta mulle helistas. Oleksin telefoni peaaegu maha pillanud

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Daniel Elena tänavusel Dakari kõrberallil.
Daniel Elena tänavusel Dakari kõrberallil. Foto: Dppi/Julien Delfosse/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Rallilegendi Sebastien Loebi kõrval üheksa autoralli maailmameistritiitlit võitnud kaardilugeja Daniel Elena rääkis AUTOhebdole, et oli poe kassas, kui tema kauaaegne paarimees talle helistas ja teatas, et nende koostöö on läbi.

Loeb ja Elena tegid koostööd 23 aastat ning lisaks üliedukale karjäärile autoralli MM-sarjas on nad koos osa võtnud ka näiteks legendaarsest Dakari kõrberallist. Märtsi keskel kõik aga lõppes.

AUTOhebdo küsis Elenalt, kas ta oskas Loebilt sellist telefonikõne oodata. «Ei. Olin poe kassas, kui ta mulle helistas. Võtsin telefoni vastu ja ta ütles mulle otsekoheselt, et selline otsus on vastu võetud,» ütles monacolane.

Mõistagi oli Elena väga üllatunud. «Oleksin peaaegu oma telefoni maha pillanud. Sain tema hääletoonist aru, et ta on pahane. Sellise uudise teatamine polnud tema jaoks kindlasti lihtne, aga täit tõde teades tean, kust see otsus tuli. Kui ta hakkas mulle end selgitama, kaitsesin end.»

Elena jätkas ning andis mõista, et otsuses mängis rolli Prodrive'i meeskond, kelle ridades ta tänavu Loebiga Dakaris osales: «Mulle öeldi, et ma pole asjas piisavalt hingega sees, pole motiveeritud ning olen teinud legendi lugedes liiga palju vigu.

Mul oli inseneriga mitu videovestlust, kus rääkisime teedest ja Dakari jaoks auto ehitamisest. Kui jõudsime testidele, oli selge, et nad polnud mind kuulda võtnud. Nad olid ära unustanud, et tegemist pole ringrajaga! Tegemist polnud selle Prodrive'iga, mida ma tean. Neil polnud mingisugust struktuuri.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles