Kläbo skandaalsest videoblogist: ausalt öeldes ei mäleta ma, mida seal rääkisin. Ütlesin, mida ütlesin

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Norra murdmaasuusataja Johannes Hösflot Kläbo.
Norra murdmaasuusataja Johannes Hösflot Kläbo. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Kuuekordse murdmaasuusatamise maailmameistri ja kolmekordse olümpiavõitja Johannes Hösflot Kläbo märtsi lõpus avaldunud videoblogi on tekitanud parasjagu furoori. Näiteks siunas norralane seal Rahvusvahelist Suusaliitu FISi, kellest tal on kõrini.

Lisaks kriitikast FISi suunas rääkis Kläbo videoblogis Oberstdorfi MMi skandaalsest 50 km ühisstardiga sõidust. Norralane ületas finišijoone esimesena, kuid sai poolteist tundi hiljem disklahvi, sest põrkas lõpusirgel kokku venelase Aleksandr Bolšunoviga, kes lõhkus seetõttu suusakepi.

«Minu hinnangul oli see otsus hullumeelne. Olen mees-mehe vastu sõitnud väga palju kordi. Ma tean, kuidas rajal tuleb käituda. Mul oli kõik kontrolli all, kuid ta lihtsalt surus mind rajalt välja. Tunnen, et ma ei teinud midagi valesti ja videod tõestavad seda. Olen sõnatu ja vihane. See on minu elu halvim päev,» lausus Kläbo videosalvestises, mis filmiti neli tundi pärast võistlust.

«Mul on FISist kõrini. See, kuidas nad erinevaid probleeme lahendavad, on kohutav. Üks viga ajab teist taga. Nad kardavad teha õigeid otsuseid. Olen väga pettunud, et medalit ei saanud. Kõik tundub nii ebaõiglane. Ma ei oska seda kuidagi kirjeldada. Olen korduvalt mees-mehe vastu sõitnud, aga kunagi pole keegi mind rajalt välja surunud. Tema ainuke eesmärk oli mind takistada,» lisas Klæbo.

Nüüd kodumaa väljaande Dagbladetiga vesteldes ütles Kläbo, et ausalt öeldes ei mäleta ta, mida videos rääkis. «Mu vend hoolitseb nende videote eest,» lisas ta. «Ütlesin, mida ütlesin. Ma ei taha selle peale enam aega raisata, sest enam ei saa midagi muuta.»

Kläbo jätkas: «Mis puudutab minu sõnu FISi kohta, siis vastutan nende eest. Olen FISist tüdinenud, midagi rohkemat pole öelda. Nad istuvad ja otsustavad, mida teha. Kontroll on nende käes. Pean mängima kehtivate reeglite järgi, kuid loodan, et neid tehakse selgemaks. Hoolimata sellest, kas muudatusi tuleb või mitte, kavatsen reegleid järgida ja FISi peale mitte pahane olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles