Fredo advokaat eluaegsest jalgpallis tegutsemise keelust: kindlasti vaidlustame selle

Postimees Sport
Copy
Getulio Aurelio Fredo.
Getulio Aurelio Fredo. Foto: Madis Veltman / Postimees

Endine Nõmme Kalju treener Getulio Aurelio Fredo ja tema kaitsja, vandeadvokaat Robert Sarv, otsustasid vaidlustada Eesti Jalgpalli Liidu distsiplinaarkomisjoni otsuse, millega määrati treenerile tähtajatu jalgpallis tegutsemise keeld.

 

«Kindlasti vaidlustame selle EJLs,» kinnitas Sarv Õhtulehele.

Miks treenerile selline karm keeld üldse määrati? «Otsus põhines EJLi distsiplinaarmääruse punktidel 4.1, mis ütleb, et «isikud kohustuvad käituma lojaalsuse, ausameelsuse, sportlikkuse ja eetika printsiipe järgides», ning 4.3.7, mis räägib üldistest headest käitumisnormidest ja -tavadest. Distsiplinaarkomisjon tuvastas ka vastuolu treenerite eetikakoodeksiga ja märkis, et Getulio Aurelio Fredo on ajakirjanduses esinenud jalgpalli mainet kahjustavate avaldustega.

Lisaks teatas Põhja ringkonnaprokuratuur eile, et alustas jalgpalliliidult saadud info põhjal kriminaalmenetlust Getulio Aurelio Fredo suhtes ja uurib episoode ajavahemikul 2014–2019, kus on tuvastanud hetkseisuga kaks kannatanut. Kriminaalmenetluse algatamise alus on karistusseadustiku paragrahv, mis käsitleb suguühet või muu sugulise iseloomuga tegu täisealise ja alaealise vahel, kui süüdistatav on seda tehes ära kasutanud kannatanu sõltuvust süüdlasest või kuritarvitanud oma mõjuvõimu või usaldust.

Distsiplinaarkomisjoni otsus annab ühese hinnangu eelmisel nädalal ajakirjanduses esitatud mõtteviisile, mille järgi olevat treeneri ja tema mitukümmend aastat noorema alaealise õpilase suhe aktsepteeritav,» seisis EJLi distsiplinaarkomisjoni avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles