Kolmekordne maailmameister veab olümpiaunistuse täitmiseks pitsasid

Christopher Krutto
Copy
Elise Christie 2018. aasta Pyengchangi olümpial.
Elise Christie 2018. aasta Pyengchangi olümpial. Foto: MLADEN ANTONOV/AFP/Scanpix

Suurbritannia lühirajauisutaja Elise Christie on leidnud erinevaid võimalusi, kuidas 2022. aasta Pekingi olümpia ettevalmistusi rahastada.

 

Kolmekordne lühirajauisutame maailmameister töötab hetkel oma raamatu kallal, asus tööle politseis ja töötab eratreeneri ning pitsakullerina.

«Kõige üllatavam on see, et ma armastan oma tööd pitsakullerina. Olen väga õnnistatud, et mind ümbritseb selline tiim. Olen leidnud endale uue pere,» kirjeldas Pizza Hutis töötav Christie Instagrami vahendusel.

Christie on lisaks kolmele maailmameistritiitlile teeninud Euroopa meistrivõistlustelt 18 medalit (10 kuldset). Ometi peab ta suuresti omal jõul hakkama saama.

Nimelt otsustas Suurbritannia olümpiakomitee 2018. aastal vähendada mitmete talispordialade toetuseid ja üks neist oli lühirajauisutamine. Christie sai tänu edukatele tulemustele toona veel siiski eritoetust.

Tema suureks unistuseks on 2022. aasta olümpial kuldmedali teenimine, sest seni pole tal veel nendel edu olnud. 2014. aasta Sotši olümpial põrkas ta finaalis kokku Arianna Fontanaga ja sai disklahvi. 2018. aastal vigastas ta Pyeongchangis poolfinaalis hüppeliigest.

«Ma läksin läbi perioodi, kus ma vihkasin seda. Olin väga üksik,» kirjeldas ta BBC-le antud intervjuus Pyeongchangi olümpiale järgnenud keerulist aega.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles