Rootsi kergejõustikulegend on tõsiste terviseprobleemide tõttu juba kuu aega haiglas viibinud

Christopher Krutto
Copy
Patrik Sjöberg.
Patrik Sjöberg. Foto: JACK MIKRUT / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN

Rootsi kõrgushüppelegend Patrik Sjöberg pidi märtsis tõsiste tervisprobleemide tõttu suunduma haiglasse ja on veetnud seal juba pea kuu aega.

 

56-aastane Sjöberg sattus haiglasse sepsise ja kopsupõletiku tõttu. Pühapäeval kirjeldas ta Instagrami postituses, mis juhtus ja kuidas tal läinud on.

Lisaks sellele oli selle juures pilt, mis näitab, et Sjöberg pole viimased aasta, viis kuud ja 27 päeva tarvitanud ei alkoholi ega narkootikume. Varasemalt on tal nendega olnud probleeme.

Sjöberg kinnitas, et tema haiglasse sattumine ei olnud seotud narkootikumidega. «Minu vihkajad saadavad suhteliselt avalikult sõnumeid, et ma maksan nüüd oma lolli pea eest hinda sellega, et hävitasin oma keha. Mul pole aega nende rõõmuks või empaatiaks,» alustas kõrgushüppekuulsus.

Tema sõnul oli haiglasse sattumise põhjuseks hoopis autoavarii. «Sattusin haiglasse, sest tegin varem sel aastal avarii ja ei läinud kohe pärast seda läbivaatusele,» seletas Sjöberg. Tema sõnul oli ta kopsude võime hapnikut omandada nullilähedane, sest need olid nii tugevas põletikus.

«See oli jõudnud nii kaugele, et ma poleks ilmselt enam päevagi kauem ilma meditsiinilise abita ellu jäänud,» tunnistas ta.

Rootslase sõnul tundis ta umbes nädal pärast avariid ennast väga halvasti ja kahtlustas alguses koroonaviirust. «Mul oli tugev kõha, mis mõjutas kopse. Tekkis palavik ja olin alati väsinud. Hakkasin ise diagnoose panema. Arvasin, et paranen sellest rohke une ja vee joomisega. Tegin nalja, et lähen arsti juurde. Minu motoks on alati olnud see, et teisi vaevavad hullemad asjad kui mind,» rääkis Sjöberg.

«Õnneks on sõpru, kes minust hoolivad. Nad tulid mulle külla ja panid mu ümber mõtlema. Nad päästsid mu elu,» oli rootslane tänulik.

Sjöberg krooniti 1987. aastal Roomas kõrgushüppe maailmameistriks ja olümpiamängudelt jäi tema saagiks kaks hõbedat ning üks pronks. 1987. aastal noppis ta aastaks enda nimele ka kõrgushüppe maailmarekordi tulemusega 2.42.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles