Eesti sõudjad jäid valikvõistlusel olümpiakohtadest kaugele

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Elar Loot ja Ander Koppel
Elar Loot ja Ander Koppel Foto: SAK Tartu

Itaalias Vareses peetaval Tokyo olümpia valikvõistlusel sõudmises jäi kolm Eesti paatkonda spordi suurpeo piletitest kaugele. 

Sõudeliidu juhatuse otsusega lähetati OM-pääset püüdma Johann Poolak (SK Kalev) ja Greta Jaanson (Pärnu SK) ühepaadil ning kergekaalus meeste (paatkonnas keskmine kaal kuni 70 kilogrammi) paarisaeruline kahepaat rivistuses Ander Koppel (SK Kalev) ja Elar Loot (SAK Tartu).

Esimesena oli neist täna võistlustules Jaanson, kes jäi oma kuue sõudjaga eelsõidus ajaga 8.17,41 viiendaks. Otse A-finaali pääses vaid sõidu võitnud kreeklanna Anetta Kyridou (7.39,34). Vahesõidus lõpetas Jaanson ajaga 8.16,93 neljandana ja peab leppima B-finaaliga. Olümpiapileti teenib Varesest A-finaali kolm kiiremat.

Pärast naiste üksiksõite jõudis kord meeste kätte ning Johann Poolak jäi oma eelsõidus esimesena joone alla. 2000 meetrit 7.20,68ga läbinud eestlane platseerus koha mõttes küll neljandaks, kuid poolfinaali viinud kolmas koht jäi enam kui 14 sekundi kaugusele. Vahesõidus oli Poolak seitsme sekundi võrra kiirem (7.13,85) ja sai neljanda koha, kuid jäi esimesena poolfinaalist välja ja peab edasi võistlema C-finaalis. Esitosinasse viinuks kolm ja pool sekundit kiirem aeg. Siingi nopivad Tokyo-pileti A-finaali kolm paremat.

Ka kolmas Eesti paatkond jäi joone alla. Oma eelsõidus said Koppel-Loot 6.36,88ga kolmanda koha, kuid edasipääsemiseks ehk teiseks tulemiseks pidanuks sõudma 3,7 sekundit kiiremini. Sarnaselt Jaansoni ja Poolakuga oli meie kahene vahesõidus neljas (6.42,13). See tähendas kohta B-finaalis, A-finaali jaoks tulnuks sõita kuus sekundit kiiremini. Olümpiale sõidab Varsesest kaks paatkonda. 

Esialgu pidid kõik vahesõidud toimuma teisipäeval, kuid pühapäevasel radade loosimise üritusel teavitati sportlasi, et tormihoiatuse tõttu tuleb kõik sõidud ära teha esmaspäeva jooksul. Finaalid peetakse kolmapäeval.

***

Samuti olümpiapiletita Eesti neljapaadi tõehetk selgub mai keskel Luzernis toimuval kvalifikatsiooniregatil. Enne seda on sõudekvartetil – kõigi eelduste kohaselt Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekseon ja Kaspar Taimsoo – võimalik enda vormi kontrollida ka EMil, mis sõidetakse 9.–11. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles