Pikalt vaikinud Gilsoul kommenteeris põgusalt taas Neuville'ist lahkuminekut

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Nicolas Gilsoul.
Nicolas Gilsoul. Foto: Hyundai Motorsport

Veidi enne autoralli MM-hooaja algust tabas fänne šokk, kui Thierry Neuville teatas, et lõpetab koostöö pikaaegse kaardilugeja Nicolas Gilsouliga. Belglasest navigaator lubas, et ei jäta rallit sinnapaika ning järgmisel nädalavahetusel teebki ta esimese stardi pärast lahkuminekut Hyundai sõitjast.

Gilsoul osaleb koos prantslase Paul-Antoine Santoniga 10. ja 11. aprillil sõidetaval kuulsal Sanremo asfaldirallil. Belgia ja Prantsusmaa ekipaaži istumise all on Volkswagen Polo GTI R5. 

«See on minu jaoks hea võimalus pärast põhjendamatut lahkuminekut Theirry Neuville'ist taas võistluskarussellile hüpata. Olen viimastel nädalatel mõelnud väga pikalt oma tulevikust: teinud seda positiivselt ja säilitanud hea vormi, et igast võimalusest kinni haarata. Lisaks ollakse minu vastu täiesti uskumatult toetavad ja julgustavad,» kirjutas belglane ühismeediasse.

«Just sel põhjusel olen otsustanud sellele seiklusele vastu minna entusiasmi ja enesekindlusega. Nagu alati,» lausus Gilsoul lõpetuseks.

Sanremo asfaldirallil saab Gilsoul enda tegemisi sealjuures kõrvutada ka Neuville ja tolle uue paarimehe Martijn Wydaeghega, kes tõsi, kihutavad sarnaselt Ott Tänakule ja Martin Järveojale saapamaal Hyundai WRC-autoga. 

Sanremo on paljude võistlejate jaoks ettevalmistavaks ralliks enne MM-hooaja kolmandat etappi Horvaatias, kus kihutatakse 22.-25. aprillini.

***

Miks Gilsouli ja Neuvillei koostöö tänavuse hooaja hakul ootamatult lõppes, pole siiani avalikkusele teada. «See on tema valik. Elasime koos läbi suurepäraseid hetki. Kahjuks lähevad meie teed siin lahku,» oli kaardilugeja esimene kommentaar jaanuaris

Belgia rahvusringhäälingule kommenteeris Neuville olukorda toona järgnevalt: «Me ei jõudnud omavahel kokkuleppele. See päädis sellega, et me ei sõida enam koos. Minu jaoks jätkub seiklus edasi, kuid kindlasti leiab ka Nicolas endale kiiresti tipptasemel sõitja. Olin keerulises seisus, sest mul polnud Monte Carlo ralliks kaardilugejat. Pidin tegema otsuse, et leida lahendus, mis aitaks mul hooaja avaetapile rahulikult vastu minna,» vihjas ta asjaolule, et kuigi otsuse tegi tema, põhjustas olukorra Gilsoul.

Väga palju pikemaid kommentaare Neuville olukorra selgitamiseks andnud polegi, kui siis ainult vahetult enne Monte Carlo rallit. «Ma ei oleks teisipäeval koos Nicoga (Nicolas Gilsoul - toim) testinud, kui ma oleks teadnud, et me ei osale koos rallil. Üks asi peaks kõigile selge olema. Kui ma oleksin plaaninud kaardilugeja vahetamist, siis ma ei oleks seda teinud nii vähe enne hooaja algust, vaid varem,» rääkis Neuville siis.

«Rohkem ma sellest teemast rääkima ei hakka, see on minu ja Nicolase vaheline asi ja puudutab vaid meid kahte. See oli karm otsus, mida poleks tahtnud teha. Pidin edasi liikuma, et mitte oma aega raisata. Otsus ei ole seotud sportliku poolega,» ütles Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles