Haalandi palkamine läheks Barcelonale maksma pöörase summa

Copy
Erling Haaland.
Erling Haaland. Foto: INA FASSBENDER/Pool via REUTERS

Dortmundi jalgpalliklubi ründaja Erling Haalandi agent Mino Raiola ja isa Alf-Inge Haaland kohtusid eelmisel nädalal Hispaanias nii Barcelona kui ka Madridi Reali presidendiga ning arutasid Norra ründeässa võimalikku üleminekut.

Kui Madridi Reali jaoks on Haaland plaan B – esimesena eelistavad nad PSG ründajat Kylian Mbappét –, siis Barcelona on 20-aastase norralase palkamisest vägagi huvitatud. Samas pole enam ammu saladus, et Barcelona on suures võlas, mis viimastel andmetel küündib 1,2 miljardi euroni.  

Kui Barcelona uus president Joan Laporta ametisse astus, andis ta mõista, et suurte üleminekute jaoks peab klubi müüma nii mõnegi mängija. Nagu arvata võib, läheks Haalandi ostmine väga kulukaks.

Kui Barcelona tahab ründajat osta juba sel suvel, tuleb neil ESPNi andmetel välja käia 180 miljoni euro suurune üleminekutasu. Järgmisel suvel saaks Haalandi kätte enam kui kaks korda odavamalt, sest siis on võimalik aktiveerida ründaja 75 miljoni euro suurune väljaostuklausel.

Ent üleminekusumma on vaid üks osa, mis klubil tuleks välja käia. Hispaania meedia raporteerib, et ainuüksi Haalandi palkamise eest tuleks Barcelonal maksta 20 miljonit eurot nii tema agendile Raiolale kui ka isale Alf-Ingele. Samuti soovib Haaland kõrget palka, täpsemalt 30 miljoni euro suurust netotulu aastas.

Kuid ka see pole veel päris kõik. Kuuldavasti on üks Haalandi Barcelonaga liitumise tingimustest see, et meeskonnas jätkaks ka suurim staar Lionel Messi. 33-aastase argentiinlase leping lõppeb juba sel suvel.

Mäletatavasti soovis Messi eelmise hooaja lõpus Barcelonast lahkuda, kuid teda hoiti jõuga kinni. Kuigi Barcelona president on vahepeal vahetunud, pole Messi andnud ühtegi vihjet, mida ta suvel teha kavatseb. Samas võiks Haalandi palkamine Barcelona jaoks positiivselt mõjutada ka Messi otsust klubi juurde jääda.

Tagasi üles