Järelvaadatav ⟩ Heiki Nabi isiklikult B-proovi avamisele minemisest: minu jaoks on tegu elulise tähtsusega sündumusega (5)

Postimees Sport
Copy

Positiivse dopinguproovi andnud kreeka-rooma maadleja Heiki Nabi selgitas juhtunu tagamaid.

Tiitlivõistlustelt seitse medalit võitnud 35-aastane Nabi andis positiivse dopinguproovi aasta alguses. Maadleja A-proovist leiti keelatud ainet letrosooli. Sportlane ise on dopingutarvitamist eitanud ega osanud põhjendada, kuidas letrosool tema organismi võis sattuda.

Šokeeriva uudise ilmsikstuleku järel teatas Nabi, et soovib B-proovi avamist. Märtsi keskpaigaks polnud Nabi B-proovi veel avatud ega analüüsitud. Sportlase pressitiim selgitas, et viivituse on tinginud koroonapiirangud. Nimelt pidanuks B-proovi avamine toimuma Saksamaal Dresdenis, kuhu reisimine on praegusel ajal keeruline.

Eelmisel kuul proovis Nabi Eesti antidopingu esialgset võistluskeeldu Harju maakohtus tühistada. Kohus lükkas aga sportlase hagiavalduse tagasi. Nabi advokaadi Paul Kerese sõnul olid hagil vaid formaalsed puudused ning ta andis mõista, et tõenäoliselt võetakse hagi peagi menetlusse. Viimased kaks ja pool nädalat pole sellelt rindelt aga midagi kuulda olnud.

Koos Nabiga viibis tänasel virtuaalsel pressikonverentsil ka vandeadvokaat Keres.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles