TIPPHETKED Suurüllatus: värske Eesti võrkpallimeister Tartu sai medalita jäänud Pärnult karmilt kere peale

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Balti liiga esimeses veerandfinaalmängus pani Pärnu VK kodusaalis väga kindlalt 3:0 (25:22, 25:18, 25:19) paika nädal tagasi Eesti meistriks kroonitud Tartu Bigbanki.

Kodustel meistrivõistlustel medalita jäänud suvepealinlased ei jätnud valitsevale Maarjamaa tšempionile võimaluse raasugi. Kolmanda geimi keskel andis Tartu peatreener Alar Rikberg hoolealustele märkimisväärse juhise: «Proovime kasvõi ühe ilusa liigutuse teha. On näha, et mängu pole ja oskused on kuhugi kadunud.»

Aga kasu polnud sellestki. Kohtumine kestis alla pooleteist tunni. 

Kahe võiduni peetava seeria teine mäng peetakse laupäeval Tartus.

Veidi varem peetud kohtumises alistas Saaremaa VK võõrsil Leedu klubi Gargždai Amber-Arlanga 3:1 (23:25, 22:25, 17:25, 16:25)

Kogu mäng järelvaadatavana:

Enne mängu:

Põhiturniiril kolmandaks tulnud Tartu ja kuuenda koha teeninud Pärnu on sel hooajal omavahel kohtunud palju. Credit24 Meistriliiga põhiturniiri mõlemas mängus jäi Tartu peale 3:2. Eesti meistrivõistluste vaheringis sai Tartu 3:1 võidu. Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias võttis Tartu kaks esimest mängu vastavalt 3:0 ja 3:1 ning kolmandas andis Pärnu mõlema sidemängija puudumise tõttu loobumisvõidu.

Kuna kõik tänavused mängud on läinud Tartule, asetas Pärnu juhendaja Avo Keel kogu soosikukoorma Bigbanki meeste õlgadele. «Kui räägiksime ühest-kahest mängust, siis võiksime rääkida, et ei tea, kas see ikka kõike näitab. Aga kuna me oleme Tartuga madistanud viis korda ning ikka pole neile vastu saanud, siis võib teha järelduse, et nad on meist tugevamad. Kes tahab, võib sinna kõrvale tõmmata ka põhiturniiri tabeli. Kevadeks loksuvad jõujooned alati suures plaanis paika ning selliseid suuri tuhast tõusmisi me väga ei tea,» sõnas ta Postimehe pikemas eelvaates.

Oponent Alar Rikberg haistis selles aga vana kavala rebase laulu. «Sellel jutul on selge Avo-koefitsient juures,» kostis ta esimese asjana ning võttis seejärel kõik omavahelised viis duell pulkadeks.

«Poolfinaalis ei teinud nende eest vigastuse tõttu kaasa [temporündaja] Harri Palmar, mis tegi meie elu kordades lihtsamaks. EMV vaheringi kohtumises Avo jällegi valis vastast: tuli mängule teise koosseisuga ning matši edenedes vahetas ka need paar väljakul olnud põhimeest välja, et ikka kindlasti kaotada. Neid mänge ei saa võtta tõsiselt. Põhikoosseisuga Pärnu vastu oleme mänginud ainult kaks korda, hooaja alguses, ja siis võitsime mõlemad mängud raskelt, 3:2.»

Tartu Bigbank vs. Pärnu VK

Ajakava: 7. aprill kell 19.00 ja 10. aprill kell 17.00, vajadusel 11. aprillil kell 15.00

Kõik kohtumised on nähtavad Postimehes ja Kanal 12 ekraanil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles