Venelane õpetas Kläbot: sa oleksid pidanud skandaalses finišiheitluses käituma hoopis nii

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johannes Høsflot Klæbo (vasakul) ja Aleksander Bolšunov ei mahtunud koos lõpusirgele ära.
Johannes Høsflot Klæbo (vasakul) ja Aleksander Bolšunov ei mahtunud koos lõpusirgele ära. Foto: Emmi Korhonen Via Www.imago-images.de/imago Images/lehtikuva/SCANPIX

Põhja suusaalade maailmameistrivõistlused Saksamaal Oberstdorfis lõppesid skandaalse suusamaratoniga, kus esimesena üle finišijoone tulnud Johannes Hösflot Kläbo diskvalifitseeriti. Nüüd andis venelane Aleksei Tšervotkin norralasele nõu, kuidas tulnuks lõpusirgel tegutsema.

«FISi reeglites on kirjas, et möödumisel toimuva kontakti eest vastutab enamasti sportlane, kes soovib konkurendist mööduda. Nii juhtus minuga Tour de Skil ja Kläbol MMil. Tegelikult tulnuks korraks hoog maha võtta ja seejärel rahulikult finišisirgel rünnakule asuda. Sedasi poleks kedagi enam häiritud,» selgitas Tšervotkin.

Venelane mõistis, et tegu oleks suure kiiruse kaotusega, kuid teist võimalust lihtsalt hetkel ei ole. «See on ainus võimalus sellises olukorras. Kõik on reeglitepärane ja peame Kläboga sarnaseid vigu tulevikus vältima. Lisaks tuleb rohkem teha tööd taktikaga, et säärastes olukordades paremini tegutseda,» lõpetas venelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles