VIDEO ⟩ Hea uudis: vigastusest paranev Kelly Sildaru saab paari nädala pärast lumele

Postimees Sport
Copy
Kelly Sildaru (paremal).
Kelly Sildaru (paremal). Foto: Eibner-Pressefoto/EXPA/Huter via www.imago-images.de/imago images/Eibner Europa/Scanpix

Eesti naistekorvpallikoondise endise peatreeneri Janne Schasmini videosaates «Jutud Jannega» oli vestluspartneriks freestyle-suusatamise üheksakordne maailmameister Kelly Sildaru. 

«Põneva vestluse käigus räägime muuhulgas motivatsiooniteguritest ja eesmärkidest ning väljakutsetest. Diskuteerime avatud suhtluse ja elus oluliste väärtuste teemal. Kelly kirjeldab, kuidas käib uute trikkide õppimine ja nende sooritamine võistluskeskkonnas. Lisaks arutleme fännidele eeskujuks olemisest ning nendega suhtluse olulisusest. Juttu tuleb Kelly eeloleva hooaja graafikust ning peatume põgusalt ka OM teemal,» seisab saate kirjelduses. 

Jaanuari lõpus põlve vigastanud Sildaru pole traumast veel täielikult paranenud, ent taastumine kulgeb hästi. «Paar kuud suurel koormusel suusatrenni teha ei tohtinud, et vältida riske uue kukkumise või põlve põrutamise eest,» selgitas ta. 

«Tõenäoliselt saan uuesti lumele äkki aprilli lõpus. See on eksamite vahel väike periood, vaatame, mis sellega teeme,» jätkas ta. 

«Seejärel tuleb suvi, siis on raske kuskil käia. Tavaliselt oleme pärast jaanipäeva käinud Prantsusmaa alpides liustikul. Seal on kahenädalane treeninglaager.

Suve lõpus-sügise alguses oleme olnud umbes kaks kuud Uus-Meremaal, augusti keskel läinud. Eelmisel aastal koroona tõttu ei saanud. Me ei tea, mis sel aastal saab. Tõenäoliselt ei saa. Kui seal just mingit võistlust ei toimu.»

See tähendab, et olümpiahooaja ettevalmistus peaks sujuma hästi. Pekingi talimängud algavad 2022. aasta 4. veebruaril. 

«Äkki siis kui olümpia toimub,» vastas Sildaru lõbusalt küsimusele, millal temast saab olümpiavõitja. «Aga jõuame kõige pealt sinna, siis räägime sellest.»

Täispikka intervjuud vaata siit: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles