Rootsi MM-ralli saab uue näo

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Lumepuudus ei tohiks Rootsi MM-rallil enam probleem olla.
Lumepuudus ei tohiks Rootsi MM-rallil enam probleem olla. Foto: FREDRIK KARLSSON/imago/Bildbyran

Järgmise aasta Rootsi ralli toimub riigi teises otsas, Stockholmist enam kui 600 km kaugusel asuvas Umeås.

Rootsi ralli korraldajad otsisid aasta aega võistlustele uut toimumispaika. Alates 1973. aastast MM-kalendrisse kuuluv ralli on aegade algusest toimunud Värmlandis, kuid viimastel aastatel on seal pidevalt probleeme lume puudumisega. Värmlandist 700 km põhja pool asuvas Umeås seda muret enam pole.

Umeåga konkureerisid Rootsi MM-ralli korralduspaigana veel laskesuusatamisest tuntud võistluspaik Östersund ja Luleå.

«Meie jaoks oli põhiline tingimus lume olemasolu,» lausus Rootsi ralli peakorraldaja Glenn Olsson. «Liaks stabiilselt talvisele kliimale on Umeås piisavalt majutuspaiku ning Nolia messikeskuse näol hea rallikeskus. Seal on elujõuline äriringkond ning koht võiks potentsiaalselt meelitada palju fänne. Võrreldes Östersundi ja Luleåga on Umeå Rootsi ralli kontseptsioonile atraktiivsem.»

Umeå pakub 15 erinevat kiiruskatset, mis jäävad linnast 50 km raadiusesse. Varem on neid kiiruskatseid sõidetud Rootsi meistrivõistlustel.

Rootsi MM-ralli leping WRCga kehtib 2022. aastani, kuid läbirääkimised etapi jätkumise osas käivad. Nii WRC Promoter kui ka Rootsi MM-ralli korraldaja on veendunud, et peagi jõutakse uuele kokkuleppele.

FIA rallidirektor Yves Matton kinnitas, et rootslastel polnud muud pääsu, kui võistluspaika muuta. «Ralli kolimine põhja poole oli viimaste aastate väljakutsete tõttu vältimatu. Tahan kiita Rootsi ralli korraldajate ponnistusi alternatiivide leidmisel. Nüüd on meil võimalus sõita järgmisel aastal korralik talveralli unistuste tingimustes,» lausus Matton.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles